Izvēlne

GRIPA! Mārcienas pansionātā ierobežota apmeklētāju plūsma

iesūtīts: 2019.01.15 14:04
No š.g. 16.janvāra Mārcienas pansionātā tiek noteikta gripas karantīna.

Stingri ierobežota apmeklētāju plūsma!
Paldies, par sapratni! 

Dace Zeile

Mārcienas pansionāta vadītāja
t. 29638253
e-pasts: marcienaspansionats@madona.lv



Informācijai un atgādinājumam!


Kā rīkoties gripas epidēmijas laikā?

Gripas epidēmijas laikā saslimušajam jāpaliek mājās un jāsazinās ar savu ģimenes ārstu.

Ņemot vērā iedzīvotāju pastiprinātu vēršanos Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā saistībā ar augšējo elpceļu vīrusu saslimšanām, kas norit bez sarežģījumiem (paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, galvassāpes), atgādinām, ka dienesta funkcija nav nodrošināt medicīnisku palīdzību šādās situācijās. Gripas un citu akūtu respiratoru vīrusu saslimšanas gadījumā pacientam jāpaliek mājās un jau pirmajā saslimšanas dienā jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, lai uzsāktu ārstēšanos.

NMP dienesta direktore Liene Cipule uzsver: “Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde neveic ārstēšanu gripas vai saaukstēšanās gadījumā. Mūsu uzdevums ir sniegt palīdzību veselībai un dzīvībai kritiskās situācijās. Lielā daļā izsaukumu pacientiem ir bijusi vajadzīga ģimenes ārsta konsultācija. Akūtas augšējo elpceļu vīrusu saslimšanas, tajā skaitā gripa, 97% gadījumu ir ārstējamas ambulatori mājas apstākļos ģimenes ārsta uzraudzībā. Ārstēšanās ir jāuzsāk savlaicīgi, lai izvairītos no komplikācijām, kas var būt bīstamas veselībai un dzīvībai”.

Lai mazinātu komplikāciju risku un nepieciešamību ārstēties slimnīcā, nekavējoties telefoniski jāsazinās ar ģimenes ārstu, tiklīdz parādās slimības simptomi. Ar ārstu jāpārrunā turpmākā ārstēšanās un mājas aptieciņas saturs. Tāpat jau laikus jāparūpējas, lai mājās būtu ziemas vīrusu sezonai nepieciešamie medikamenti arī situācijām, ja saslimšanas simptomi sākas vēlu vakarā vai nakts stundās. 

Atgādinām, ka gripas epidēmijas laikā valsts apmaksā ģimenes ārsta mājas vizīti pie gripas slimnieka un pacienta iemaksa ir 2,85 eiro. Ja pacients vēršas NMP dienestā situācijās, kad nav apdraudēta veselība vai dzīvība, tad dienestam ir tiesības izsaukumā nenosūtīt neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi vai par šādu izsaukumu pacientam jāmaksā 40,14 eiro*. 

Vakaros un brīvdienās, kad ģimenes ārsts nestrādā, akūtas saslimšanas gadījumā palīdzību sniedz dežūrārsti (t.sk. izraksta medikamentu receptes, var lemt par mājas vizīti).  Savukārt nakts stundās mediķa padomu var saņemt, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001 (darbdienās no plkst.17.00-8.00, svētkos un brīvdienās visu diennakti).

Noskaidrot sev tuvākos dežūrārstus un veselības aprūpes iestādes var Nacionālā veselības dienesta mājaslapā: http://www.vmnvd.gov.lv/lv/kur-sanemt-medicinisko-palidzibu.

Aicinām iedzīvotājus gripas epidēmijas laikā būt atbildīgiem par savu veselību un sazināties ar ģimenes ārstu jau saslimšanas pirmajā dienā, lai laikus uzsāktu ārstēšanu un mazinātu riskus savai veselībai!

*saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem nr. 746 “Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta maksas pakalpojumu cenrādis”


‌Informāciju iesūtīja: Ilze Bukša

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta

Komunikācijas nodaļas vadītāja

Tālr.: 67337008, 29411499‌

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums