Izvēlne
.

Aizsardzības nozares vadība godinās pulkvedi Oskaru Kalpaku

iesūtīts: 2021.03.05 12:43
6. martā, godinot 1. latviešu atsevišķā bataljona komandieri pulkvedi Oskaru Kalpaku, aizsardzības nozares vadība - aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, kā arī karavīri, zemessargi un jaunsargi piedalīsies viņa piemiņai veltītos pasākumos Rīgā, Lubānas novada Visagala kapos, kā arī piemiņas vietā un muzejā „Airītes” Saldus novadā.

“Latvijas vēsturē ir virkne notikumu, ar kuriem mēs lepojamies un par kuriem mūs cildina arī starptautiskā sabiedrība. Tā ir mūsu izcīnītā uzvara Neatkarības karā, pretošanās padomju varai PSRS okupācijas laikā, neatkarības atgūšana stāvot  barikādēs,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks. “Vienojošais elements šajos notikumos un stāstos ir tas, ka aiz visa tā stāv vienkārši cilvēki – mūsu ikdienas varoņi,  kuri ir spējuši uzvarēt, sasniegt un iedvesmot. Tāds bija pulkvedis O. Kalpaks pirms vairāk nekā 100 gadiem, kurš ziedoja savu dzīvību domās par brīvu un neatkarīgu Latviju un tādi ir arī mūsdienās. Varonībai nav nacionalitātes, etniskās, reliģiskās vai citas piederības. Varoņi ir mūsu līdzcilvēki, kuri padara mūsu sabiedrību labāku un valsti drošāku.”

Aizsardzības nozare 2021. gadu dēvē par Varoņu gadu, un aicina sabiedrību meklēt varoņus gan starp saviem līdzcilvēkiem, gan arī katram pašam būt tādam. Aizsardzības nozare šajā gadā dažādos pasākumos visā Latvijā godinās tos varoņus un vēsturiskos notikumus, pateicoties kuriem pastāv brīva Latvija. Šogad īpaši tiks godināta Zemessardze tās 30. gadadienā.

Piemiņas pasākumā, kas 6. martā plkst. 12.00 notiks pulkveža O. Kalpaka atdusas vietā Lubānas novada Visagala kapos, piedalīsies Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre B. Bļodniece, kā arī Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 25. kājnieku bataljona karavīri, zemessargi un jaunsargi, kā arī Madonas novada pašvaldības pārstāvji.


FOTO atskats. 

‌ 

Informāciju sagatavoja: Roberts Skraučs

AM Militāri publisko attiecību departamenta

Preses nodaļas vecākais referents

Tālrunis: 67335393

E-pasts: roberts.skraucs@mod.gov.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums