Pirmo reizi pasaules čempionātā slēpošanā startējuši seši madonieši

iesūtīts: 2023.03.09 16:10
Slovēnijas slēpošanas centrā Planicā pagājušajā svētdienā ar 50km distanci vīriešiem noslēdzās pasaules čempionāts distanču slēpošanā, kas sākās 23. februārī un noritēja pusotru nedēļu, slēpotājiem katrā dzimumā cīnoties par sešiem medaļu komplektiem. Slovēnijā startēja seši slēpotāji no Madonas, pirmo reizi pasaules čempionātos piedaloties tik daudziem madoniešiem. Vīriešu stafetē trīs, bet sieviešu stafetē divas bija madonietes.

Pēdējos piecpadsmit gados vairākos pasaules čempionātos no Madonas bija startējuši Arvis Liepiņš, Raimo Vīgants, Indulis Bikše, Kitija Auziņa. Pagājušajā čempionātā arī Lauris Kaparkalējs un Niks Saulītis. Taču šogad Planicā Madonas krāsas pārstāvēja seši slēpotāji jeb puse no visas Latvijas komandas, kuru vidū arī četri vadošie vīriešu konkurencē – Raimo Vīgants, Indulis Bikše, Lauris Kaparkalējs un Niks Saulītis, un otra labākā slēpotāja aiz Patrīcijas Eidukas sieviešu konkurencē Kitija Auziņa, kā arī Laura Kaparkalēja māsa Linda Kaparkalēja.

Dažos startos madoniešiem izdevās uzrādīt atzīstamus rezultātus. Raimo Vīgants, nejūtoties īsti labi, pirmajos startos sprintā un 15km slidsolī nostartēja pieticīgi, taču komandu sprintā un stafetē viņš jau bija savā līmenī. Stafetē Raimo veica pirmo posmu un līderiem 10km zaudēja mazāk nekā divas minūtes. Komandu sprintā viņam ar Lauri Kaparkalēju pietrūka nedaudz līdz finālam jeb Top15. Olimpisko spēļu 20. vietas ieguvējs šoreiz sprintā, kas bija neparocīgākajā klasiskajā stilā, ierindojās sešdesmitnieka beigās.

Arī Kaparkalējam tieši komandu sprints bija sekmīgākais starts šajā čempionātā. 2022. gada Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskā festivāla čempions sprintā savu varējumu labāk varēja parādīt tieši slidsolī, tāpēc labāk sekmēja komandu sprintā, kas bija brīvajā stilā jeb slidsolī.

Otra labākā Latvijas distanču slēpotāja Kitija Auziņa no Madonas 81 slēpotājas konkurencē iekļuva sešdemitniekā un ieņēma 59. vietu, uzvarētājai zaudējot mazāk nekā piecas minūtes. No slēpotājām tikai Eiduka šāda līmeņa sacensībās ir zaudējusi mazāk. Latvijas pārliecinoši otrais numurs distancē Auziņa pagājušajā gadā atzīstami nostartēja 10km klasikā olimpiskajās spēlēs Pekinā, aiz Eidukas uzrādot vienu no labākajiem rezultātiem Latvijas sieviešu slēpotāju vidū olimpiskajās spēlēs.  

Komandu sprintā 26 gadus vecā jauno slēpotāju trenere no Madonas arī parādīja labu sniegumu, esot 11 sekundes ātrākai nekā komandas biedrenei. Ja Auziņa būtu startējusi kopā ar Eiduku komandu sprintā, Kitija ar Patrīciju tiktu finālā labāko 15 komandu vidū, bet jau pirms čempionāta Eiduka bija paziņojusi, ka komandu sprints un arī individuālais sprints nav viņas plānos. Arī stafetē, veicot pirmo posmu un neesot vēl pilnībā atguvusies pēc atdotajiem spēkiem 10km distancē, Kitija nostartēja labi, zaudējot divas ar pusi minūtes līderēm, kas klasikā uz 5km distanci šādā smagā trasē ir pieņemami. 



Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums