Latvijā pirmo reizi norisināsies Eiropas junioru čempionāts biatlonā

iesūtīts: 2022.11.14 18:18
No 2023. gada 13. līdz 19. februārim, “Smeceres sils” trasē, Madonā norisināsies Eiropas junioru čempionāts biatlonā. Tās būs pirmās šāda mēroga biatlona sacensības Latvijā. Paredzēta aptuveni 250 sportistu dalība no 25-30 pasaules valstīm, tostarp Vācijas, Itālijas, Francijas, ASV, Norvēģijas un citām.

Junioru sacensību kalendārā tās ir sezonas ceturtās sacensības, kas vienlaikus dod punktus arī Nāciju junioru kausa izcīņā. Pirms Madonas sacensībām notiek trīs IBU Junioru kausa posmi, savukārt pēc startiem Madonā, marta sākumā, notiks pasaules jauniešu un junioru meistarsacīkstes Kazahstānas pilsētā Ščučinskā.

Čempionāta nedēļā, otrdien, trasē tiks aizvadīti pirmie oficiālie treniņi, bet trešdien norisināsies pirmās ieskaites - sacensības distancē ar individuālo startu. Ceturtdien paredzētas sacensības divās disciplīnās: jauktajā stafetē, kurā pārmaiņus savus etapus veic komandas divi puiši un divas meitenes, kā arī stafetē ar nosaukumu 1+1, kur komandu pārstāv tikai viens sportists juniors un viena sportiste juniore. Piektdien abām grupām paredzēti oficiāli treniņi, bet sestdien paredzētas sacensības sprintā, savukārt svētdien čempionāta nedēļa noslēgsies ar iedzīšanu.

“Ir zināms fakts, ka lai norisinātos sportistu attīstība, ir nepieciešama infrastruktūra, kā arī sacensību pieredze. Eiropas junioru čempionāts, ko aizvadīsim februārī, būs lieliska pieredze mūsu jaunajiem sportistiem, kas veidojas par nākamajiem līderiem. Pēc iepriekšējo gadu sasniegumiem, īpaši varu izcelt talsinieku Renāru Birkentālu un māsas – Sanitu un Sandru Buliņas no Alūksnes novada, bet, pēc nacionālās atlases, kas gaidāma gada sākumā, būs skaidrs pilnais Latvijas izlases sastāvs, kuram varēsim sekot līdzi un turēt īkšķus,” tā Latvijas Biatlona federācijas prezidents Kaspars Sakniņš.

Eiropas junioru čempionātam Madonā vajadzēja notikt 2021. gada februārī, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tas tika atcelts, IBU uzreiz paziņojot, ka 2023. gadā tas notiks Madonā. “Lai gan čempionātam bijām sākuši gatavoties jau pirms 2021. gada, virknei ārējo apstākļu mainoties, turpinājām strādāt un gatavoties čempionāta uzņemšanai no jauna. Šobrīd esam aktīvajā plānošanas fāzē, kopā ar Madonas novada pašvaldību un Sporta un atpūtas bāzi “Smeceres sils” tiek plānoti loģistikas jautājumi, kā arī pārējās lietas. Uzņemt Eiropas mēroga pasākumu ir liels izaicinājums, arī prasības no IBU ir pietiekami augstas, bet varam lepoties, ka Latvijā ir bāze, kuras dēļ Latvija var tikt iekļauta starptautiskajā biatlona pasākumu kalendārā. Šis ir kā solis tam, lai, paralēli ar bāzes attīstību, varētu domāt par arvien lielāku pasākumu organizēšanu Latvijā,” stāsta čempionāta Sporta direktors un sacensību organizators Gundars Upenieks.

“Gatavojoties ziemas sezonai, ir krietni uzlabota sporta bāzes infrastruktūra, asfaltējot stāvlaukumu, sakārtojot interneta pieslēgumus, kā arī nodrošinot laika ņemšanas kabeļu ievilkšanu. Ir liels gandarījums, ka laika sagatavošanās procesā iesaistās ļoti daudz madoniešu, jo gaidāmā ziema ar vairākiem, liela mēroga sporta pasākumiem, būs piesātināta,” stāsta Sporta un atpūtas bāzes “Smeceres sils” vadītājs Gunārs Ikaunieks.

Pēc Starptautiskās Biatlona savienības kalendāra paredzēts, ka junioru sezona no 5. līdz 11. decembrim tiks atklāta Itālijā, tā no 12. līdz 17. decembrim turpināsies Austrijā. Pirms Madonas, posms no 6. līdz 11. februārim norisināsies Hānjā, Igaunijā, turpināsies Madonā, bet, ar Pasaules junioru čempionātu, noslēgsies Kazahstānā. Papildu informācija: https://biathlonmadona.com


Papildu informācija: Gita Sauka

Eiropas junioru čempionāta biatlonā

Sabiedrisko attiecību pārstāve

Mob. +371 28326828

e-pasts: media@biatlons.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums