Latvijas vieglatlētikas veterāni Itālijā - Grosseto

iesūtīts: 2022.05.19 13:59
Eiropas meistarsacīkstes vieglatlētikā ārpusstadiona vieglatlētikas disciplīnās notika Itālijas pilsētā Grosseto no 13. līdz 15. maijam, ar 1649 sportistu piedalīšanos no vairāk nekā 30 valstīm. Tas bija īsts trīs dienu izaicinājums.

Programmā bija iekļautas divpadsmit sacensības: tās sākās piektdien ar 10 km garu šosejas soļošanu (vīriešiem un sievietēm) un 10 km šosejas skriešanas sacensībām (vīriešiem un sievietēm), tad sestdien no rīta 5 km skriešana, bet pēcpusdienā nūjošana, nūjošanas sacensības notika kempinga Le Marze priežu mežā, viena kilometra aplī, kas tika veikts 10 reizes. Šī disciplīna bija šo sacensību jaunums, svētdien pusmaratons klasiskajā 21,097 km distancē, un noslēgums ar 30 km garu soļojumu vīriešiem un 20 km sievietēm.

 Kopumā tika izcīnīti 124 individuālie tituli, bet skrējienos un soļošanā tika pasniegtas arī komandu medaļas, katrā kategorijā summējot trīs sportistu labākos laikus.

Latvijas sporta veterānu starts uzskatāms par sekmīgu, no 18 valstu komandām, kuras izcīnījuša medaļas, uz Latviju tika atvestas 4 zelta, 2 sudraba un viena bronzas, ierindojot valsi 8.vietā,  tajā skaitā uz Madonu zelta medaļa Dzidrai Širvei 5km skrējienā komandu vērtējumā un bronzas medaļa 10km nūjošanā. Tikai nedaudz līdz medaļai – ceturtās vietas Dace Saulīte un Rutai Kozlovskai 10km nūjošanā, Dacei Saulītei 5.vieta 10km soļojumā. Par sekmīgiem uzskatāmi starti arī Airai Bērziņai un Mārai Rināsai 10km nūjošanā un Mārai arī 10km soļojumā.

Bet jūnija beigās jau nozīmīgākais starts -  Pasaules čempionāts vieglatlētikā veterāniem Somijas pilsētā Tamperē.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums