.

Ukrainas atbalsta pasākumi Madonas novadā

iesūtīts: 2022.03.01 11:03
Pēc Latvijas Pašvaldību savienības aicinājuma, trešdien 2.martā, pulksten 18.00 gan Madonā - Saieta laukumā, gan visos Madonas novada pagastos un apvienībās notiks vienlaicīgs atbalsta pasākums, tādējādi paužot atbalstu un solidaritāti Ukrainai, tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju un cīņā par valsts neatkarības saglabāšanu. Ar atbalsta akcijām iedzīvotāji ir aicināti paust, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai ir uzbrukums visai Eiropai, tās vērtībām, tāpēc visiem spēkiem ir jānosargā Ukrainas un visas Eiropas turpmākā neatkarība.

Pulcējoties uz mītiņiem Ukrainas atbalstam,Latvijas pašvaldību iedzīvotāji pievienosies tiem daudzajiem tūkstošiem citu valstu iedzīvotāju, kuri pēdējo dienu laikā arī ir vienojušies līdzīgās atbalsta akcijās par neatkarīgu Ukrainu, nosodot Krievijas iebrukumu. Ikviena pašvaldība trešdienas vakarā, plkst.18, ir aicināta organizēt atbalsta mītiņus savā teritorijā, kādā pašvaldībai nozīmīgā vai publiski zināmā vietā, mudinot iedzīvotājus ierasties ar Ukrainas karogiem vai citu atribūtiku, kas nepauž naidu vai agresiju. 

Atbalsta pasākumi vienlaicīgi norisināsies ne tikai Madonā, bet arī visos novada pagastos un apvienībās. Saieta laukumā dzirdēsim Madonas novada vadības uzrunas, māksliniekus un kolektīvus, kuri atsaukušies paust savu atbalstu Ukrainai . 

Atgādinām, ka Ministru kabinets 24.februāra ārkārtas sēdē  mainīja Covid-19 pulcēšanās ierobežojumus, ārtelpās atļaujot pulcēties līdz 3000 personām, to pamatojot ar nepieciešamību rast iespēju plašākai sabiedrībai nevardarbīgā veidā paust viedokli un nostāju pret notiekošo pasaulē.

 

Informāciju ievietoja: 
A.Noviks

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums