PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam 2020. gada rudenī norisinājās mūzikas instrumentu spēles meistarklases

iesūtīts: 2021.01.25 15:44
2020. gada rudenī Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skola saņēma finansiālu atbalstu no Valsts kultūrkapitāla fonda flautas, trompetes, klavieru, vijoles un čella spēles meistarklasēm. Sakarā ar epidemioloģisko situāciju valstī neizdevās noorganizēt visas minētās meistarklases, taču priecājamies par divām notikušajām.

1.oktobrī Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas Laimas zālē norisinājās flautistes Ilonas Meijas meistarklases. Piecu stundu garumā māksliniece spēja noturēt audzēkņu uzmanību, atraktīvi daloties savā pieredzē, ierādot dažādus stājas, elpošanas, aplikatūras u.c. vingrinājumus. Darbošanās notika gan vienlaikus grupā, gan individuāli, piešķirot nodarbībām dinamisku un daudzveidīgu raksturu.

Savukārt, 7.oktobrī Madonā viesojās un ar savu pieredzi un meistarību dalījās trompetists Jānis Porietis. Līdzi paņemtais instrumentu skaits (dažāda kalibra trompetes) un vēl vairāk surdīnes, kā arī skaņas, tehnisko paņēmienu un skaņas veidošanas demonstrējumi bija patiesi vērtīgs ieskats trompetes spēles daudzveidīgajā pasaulē. Darbā ar bērniem tika ņemts vērā katra bērna individuālās iespējas un pieredze, taču ar acīmredzamu atgriezenisko saiti un redzamu rezultātu.

Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas pedagogi un audzēkņi saka lielu paldies abiem māksliniekiem par interesantajām meistarklasēm – guvām daudz jaunu ierosmju savai pilnveidei un izaugsmei.

Atbalsta:  
 
Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas direktors Mārtiņš Bergs

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums