MADONIEŠIEM augsti panākumi Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā!

iesūtīts: 2021.07.24 13:26
Madonietis Raimo Vīgants pieaugušo grupā un rīdziniece Samanta Krampe junioru konkurencē 23. jūlija vakarā Slovākijas pilsētā Banska Bistricā iekļuva sprinta finālā un izcīnīja otrās vietās, nodrošinot Latvijai divas sudraba godalgas šīs sezonas pirmā Pasaules kausa posma pirmajā sacensību dienā, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

23.jūlijā Banska Bistricā ar 200m sprinta sacensībām brīvajā stilā sākās 2021.gada Pasaules kausa sezona rollerslēpošanā, kur piedalījās arī astoņi Latvijas izlases dalībnieki. Lai arī dažiem mūsējiem pavisam maz pietrūka, lai tiktu nākamajā kārtā, tomēr kopumā Latvijas komanda Pasaules kausa sezonu uzsāka ļoti labi, jo tika izcīnītas divas otrās vietas.

Pieaugušo konkurencē, kur sacentās 25 dalībnieki no 8 valstīm, sprinta kvalifikācijā Raimo Vīgants uzrādīja 5.laiku (18,77; +0,29 sek.), apliecinot, ka būs godalgu pretendents, kamēr Edgars Bernāns ierindojās tieši aiz izslēgšanas kārtas jeb astotdaļfināla – 17.vietā (21,58),  līdz 16.vietai pietrūkstot 0,13 sekundēm.

Astotdaļfinālā Vīgants pārspēja zviedru Ēriku Silfveru (kvalifikācijā 12.laiks), bet ceturtdaļfinālā ļoti līdzīgā cīņā apsteidza itāli Mikeli Valerio, kurš kvalifikācijā ar uzrādīto 4.laiku bija 0,02 sekundes ātrāks. Pusfinālā gaidāmā cīņa izpalika, jo kvalifikācijas uzvarētājs Josteins Olafsens no Norvēģijas pirmajos metros krita, uzdāvinot madonietim iespēju pavisam viegli iesoļot finālā, kur pretī stājās titulētais itālis Emanuels Beki. Vairākkārtējais pasaules čempions sprintā Beki, kurš arī specializējas šajā disciplīnā, nodemonstrēja finālā savu pārākumu un svinēju pārliecinošu uzvaru.  Vīgants jau bija sasniedzis daudz, iekļūdams šādā spēcīgā konkurencē finālā, tā kā otrā vieta ir uzskatāma par lielisku panākumu. Starp citu, 2011. un 2019.gada pasaules čempions sprintā Ragnars Andresens (Norvēģija), itālim Beki piekāpās ceturtdaļfinālā. Ziemā pasaules U23 čempionātā desmitniekā tikušais madonietis līdz ar to rollerslēpošanā pieaugušo konkurencē pasaules kausa posmos ceturto reizi iekļuva trijniekā.

Juniorēm kvalifikācijā Samanta Krampe bija otrā (22,80) sešu dalībnieču vidū, pussekundi piekāpjoties ātrākā laika uzrādītājai Sabrīnai Boretacai no Itālijas un piesakot nopietnas pretenzijas uz finālu, kur rīdziniece arī iekļuva, pusfinālā spraigā cīņā pārspējot līdzvērtīgo konkurenci un trešo ātrāko kvalifikācijā Mariannu Klementovu no Slovākijas. Finālā Krampe cīnījās atzīstami, tomēr itāliete Boretaca bija ātrākā, SS “Arkādija” pārstāvei iegūstot otro vietu, pirmo reizi karjerā iekļūstot trijniekā ārvalstīs notiekošajos pasaules kausa posmos.

Junioriem 13 dalībnieku konkurencē rīdzinieks Aleksandrs Ļūļe piedzīvoja neveiksmi kā rezultātā sanāca uzrādīt vien 12.laiku, taču izslēgšanas kārtu jeb ceturtdaļfinālu sasniedza divi citi mūsējie – madonietis Lauris Kaparkalējs ar 3.laiku (20,22; +0,27) un siguldietis Rainera Paeglis ar 7.laiku (21,28; +1,33). Kā jau bija gaidāms, Paeglim ceturtdaļfinālā nācās piekāpties 2.laiku uzrādījušajam slovākam Jahimam Cenekam, taču Kaparkalēja netikšana pusfinālā bija neliels pārsteigums. Lauris sīvi cīnījās ar 6.laiku uzrādījušo Rikardo Munari, taču veiksmīgāk finiša izklupienu izdevās veikt itālim, tādējādi madonietim nācās samierināties ar 5.vietu, kaut arī bija iespējas iegūt godalgu. Finālā, pārspējot Kaparkalēja “pāri darītāju” Munari, uzvarēja un savu pirmo godalgu ieguva krievs Pavēls Makarovs, kurš 2018.gadā Madonā, kad junioru konkurencē uzvarēja Vīgants, ierindojās 9.vietā.

Sievietēm madoniete Kitija Auziņa 14 dalībnieču vidū uzrādīja 9.laiku (23,52; +2,08), paliekot tieši aiz ceturtdaļfināla, līdz kam pietrūka 0,16 sekunžu. Interesantajā finālā mājiniece un kvalifikācijas ātrākā laika uzrādītāja Aļona Prohazkova pārspēja zviedrieti Linnu Semskāri. 


24. jūlijā vidējā distance ar masu startu brīvajā stilā:
Samanta Krampei un Laurim Kaparkalējam - katram pa sudrabam junioru kategorijā.
Raimo Vīgantam - uzvara sīvā konkurencē vīriešiem.

Prieks par pārējiem Latvijas izlases sportistiem, kuri cīnījās godam!

Apsveicam madoniešus - RAIMO VĪGANTU un LAURI KAPARKALĒJU ar izcīnītajām medaļām

Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā Slovākijā!

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums