Izvēlne

Senioru konference "Veselības vārdā" Madonā

iesūtīts: 2018.10.15 16:00
Projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” ietvaros seniori tiek aicināti uz otro konferenci.

Pagājušā rudenī projekta ietvaros notikusī senioru konference bija kupli apmeklēta un sniedza daudz vērtīgas informācijas.
Šogad Madonas novada senioru konference "Veselības vārdā" notiks 3.novembrī Madonas pilsētas kinoteātrī VIDZEME.
Organizatori - biedrība "Dieviena" sagatavojuši daudzpusīgu un saturīgu programmu.

Arvien biežāk cilvēki ikdienā saskaras ar muguras sāpēm, un bieži vien to cēlonis nemaz nav dzīves laikā gūta trauma, bet gan cilvēka bezdarbība. Kā atbrīvoties no šādām sāpēm un saglabāt savu ķermeni funkcionālu visas dzīves garumā, pastāstīs SIA "NeuroPhys valdes locekle, neiroloģe Inese Irbe lekcijā “Tava mugura un veselība"

‌“Vingrojiet un es jums garantēju 100 gadus bez insulta!”, sola veselīgā dzīves veida piekritēja Inese Ziņģīte. Viņa ir pārliecināta – vingrošana ir galvenā panākuma atslēga labai veselībai. Lai gan viņas pieredze rāda, ka cilvēki uz staipīšanos skatās ar šķību aci, labprāt dalīsies savās prasmēs.

‌“Garīgās veselības profilakse, tās nozīme ikdienas dzīvē un stresa situācijās”. Šo lekciju un vizualizācijas vingrinājumus konferencē vadīs profesionāla psihoterapeite Ivanda Šūpulniece. Viens no priekšnoteikumiem labai veselībai ir ne tikai fiziskā, bet arī emocionālā un psihiskā jeb garīgā labsajūta, par kuru bieži vien aizmirstam, vai nepievēršam tai uzmanību līdz sajūtamies slikti. Lekcijas mērķis ir saistošā veidā sniegt zināšanas un izpratni par garīgās veselības nozīmi vispārējās veselības kontekstā, garīgās veselības veicināšanas iespējām un to pielietojumu ikdienā.

‌"Man nav padomu, kā nesaslimt, man ir padomi, kā slimību neielaist”, teic Latvijas galvenā speciāliste onkoloģijā, asoc .profesore Dace Baltiņa. Viņa dalīsies zināšanās par onkoloģisko slimību profilaksi un iespējamām pārbaudēm.Kad runājam par latviešu starptautiskajiem panākumiem, prātā nāk mūsu mūziķi, mākslinieki un sportisti.

‌Bet izrādās ka mums ir iemesls lepoties arī ar latviešu tautas daiļamatu meistariem. Par savu hobiju konferences dalībniekiem stāstīs Tautas daiļamata meistare, starptautiskā zeķu adīšanas čempionāta uzvarētāja, seno prasmju kopēja Vanda Podiņa.

‌Paralēli lekcijām, konferences laikā, būs iespēja iepazīties ar dažādām veselību veicinošām metodēm, literatūru un ieteikumiem.

‌Būs pieejams ārstnieciskās masāžas speciālists.

‌Ņemot vērā, ka vietu skaits ir ierobežots, visi aicināti iepriekš pieteikties pa norādīto tālruņa numuru.

Projekts “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” tiek īstenots “darbības programmas “izaugsme un nodarbinātība” 9.2.4. Specifiskā atbalsta mērķa “uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.1. Pasākuma “kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” un 9.2.4.2. Pasākuma “pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.

Projekta mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Madonas novada iedzīvotājiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga pasākumus.

Projekts tiks īstenots no 2017. – 2019.gadam. Par tā aktivitātēm var uzzināt novada mājas lapā un sociālā tīkla facebook projekta profilā, ko rotā veselīgi sirsnīgs ābols. Tā ir projekta atpazīšanas zīme, kas simbolizē svaigumu, vitalitāti un veselību. Novada iedzīvotāji tiek aicināti aktīvi iesaistīties projekta ietvaros rīkotajos pasākumos.



‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums