Aktivitātes Praulienas pamatskolā 2018./2019.mācību gadā

iesūtīts: 2019.09.20 13:54
Projekts ,,Skolas soma’’ ir dāvana skolēniem Latvijas simtgadē, tāpēc pasākumu izvēlē akcentējām valstiskuma attīstību un saglabāšanu, kā arī kultūras vērtību izpausmes.

Apgūstot Praulienas pamatskolai piešķirto budžetu, ko veido 7 eiro uz katru skolēnu, mēs izvēlējāmies 7 aktivitātes, lai aptvertu visas klašu grupas.

      Apstiprinājām kinofilmu nomu visam mācību gadam. Tās ir gan mākslas, gan dokumentālās, gan animācijas filmas, kuras tiek izmantotas mācību stundās:  literatūrā, vēsturē, sociālajās zinībās, vizuālajā mākslā, mūzikā.

       Tika izmantots Madonas novadpētniecības muzeja piedāvājums. Skolā notika izbraukuma nodarbība visām klasēm ,,Iepazīsti Latviju”. Izspēlējot spēli, skolēni atkārtoja jau zināmo un uzzināja daudz ko jaunu.

        Sākumskolas 1.-3.klašu skolēni ar prieku baudīja interaktīvo nodarbību ,,Tautas mūzikas instrumenti”, kuru vadīja Latvijā labi pazīstamā Ilga Reizniece. Tāpat sākumskolas skolēni noskatījās Madonas kinoteātrī jauno animācijas filmu ,,Saule brauca debesīs”.

       Izzinošus un interesantus pasākumus baudīja 4.– 6.klašu skolēni, kuri devās pārgājienā pa dabas takām Lubānas mitrājā, kā arī piedalījās muzejnodarbībā R.Blaumaņa ,,Brakos”.

        Ne mazāk aizraujoša un izzinoša bija nodarbība Visuma iepazīšanā un dažādu eksperimentu vērošanā  Baldones observatorijā, ko piedzīvoja 7.-9.klašu skolēni (skat. foto).

       2.pusgadā izmantojām iespēju Madonas kultūras namā noskatīties Valmieras teātra izrādes ,,Staburaga bērni” 1.-4.klasei un ,,Pavasaris” 8. un 9.klasei.

     Skolēni ar prieku pieņēma piedāvājumu doties vairākās izzinošās mācību ekskursijās: sākumskolas 1.-3.klašu skolēni apmeklēja Līgatnes dabas parku, 5.-8.klasei bija iespēja iepazīt Cēsis, 4.klases skolēni apceļoja dzimto novadu- Cesvaini, Lubānu, Barkavu, savukārt, 5.klase devās uz Balvu novadu, lai iepazītos ar seno darbarīku kolekciju, kā arī iepazītu maizes tapšanas ceļu, bet 9.klase pētīja dzelzceļa attīstības vēsturi Gulbenes izglītojošajā un interaktīvajā centrā (skat. foto). Visas ekskursijas bija vērtīgas, satura ziņā bagātas un palīdzēja labāk izprast mācību programmās iekļautās tēmas dažādos mācību priekšmetos.

      Skolēni mācību gada laikā daudz uzzinājuši, piedzīvojuši, redzējuši, tāpēc var apgalvot, ka projekts ,,Skolas soma” ir vērtīgs ieguldījums Latvijas skolēnu izglītošanā un audzināšanā.



‌ Praulienas skolēni Baldones observatorijā vēro eksperimentus



‌Praulienas skolēni Gulbenes interaktīvajā centrā ,, Dzelzceļš un tvaiks’’ iesaistās piedāvātajās aktivitātēs

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums