PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Tautas nama "Kalnagravas" Amatierteātris "Piņģerots"

Dibināšanas gads:1998
Dalībnieku skaits:11
Kolektīva vadītājs:Aija Špure, 26102796, fortminor3@inbox.lv
Mēģinājuma vieta:Sarkaņu pagasta tautas nams “Kalnagravas”
Mēģinājuma laiks:Pirmdienas 18.00-21.00

„Laimīgs ir nevis tas, kurš spēj saņemt vai dabūt, bet gan tas, kurš spēj dot citiem. Paejies cilvēkiem pretī un dalies tajā, kas jums ir!" Tā viedi runājis Ogo Mandino. Teātra spēlēšana - viens no došanas variantiem. Tāpat kā dziesmas vai dejas baudījums. Dāvana devējam un ņēmējam. Bagāti top abi. 

"Sarkanieši, kā jau latvieši visos laikos un visās pasaules malās, bijuši un vēl joprojām ir teātrmīļi – gan skatītāji, gan spēlētāji, ja vien atrodas kāds, kurš spēj saaicināt, ieinteresēt, iedrošināt un izvadīt spēlētgribētājus cauri skatuvēs dzīves "džungļiem". Un šis „kāds” - režisors - vecos un ne tik vecos laikos, visbiežāk nācis no skolotāju vidus, retāk ar speciālo izglītību. Taču tas nav bijis šķērslis iestudēt vērienīgus un nopietnus uzvedumus." - tā režisore Gunta Apele. 

Aktieru muzikālās dotības un plastika ļauj izrādēs bagātīgi izmantot dziesmas un dejas, kas patīk gan skatītājiem, gan pašiem aktieriem. 

Piedāvājums

Alfrēda Putniņa dzejas izrāde "Vai vērdiņš vēl dzīvs"

Šobrīd iestudē: T. Vīlandere  "Mūmamma un velosipēds" /pēc grāmatas motīviem/

Vēsture

Teātra spēlēšana Sarkaņos bija aizsākusies jau cara laikā. Vecākā bilde, kas saglabājusies, varētu būt ap 1900 gadu. 2006. gadā Sarkaņu teātris svinēja savu simtgadi, un pēc teātra aktieru un skatītāju ieteikuma ieguva nosaukumu „Piņģerots”.

Sasniegumi

2008. gadā tapusī dzejas izrāde Aivars Aivieksts „Gaisma logā”, kas pirmizrādi piedzīvoja dzejnieka jubilejas mēnesī novembrī un bija teātra dāvana novadniekam 65 gadu jubilejā. „Gaisma logā” ir visvairāk spēlētā Sarkaņu amatierteātra izrāde. Tā ceļu pie skatītājiem mērojusi 33 reizes. 

Ar Madonas puses dzejnieka daiļradi un sarkaniešu aktieru sniegumu iepazīstinot skatītājus visdažādākajās Latvijas vietās. “Piņģerots” vairākkārt piedalījies “Gada izrāde” reģionālajās skatēs, kur žūrija atzinīgi novērtējusi sarkaniešu veikumu.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums