PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas pilsētas kultūras nama Senioru dāmu deju grupa "Madonas dāmas"

Dibināšanas gads:1998
Kolektīva vadītājs:Vineta Blumberga
Mēģinājuma vieta:Madonas pilsētas kultūras nams
Mēģinājuma laiks:Pirmdienās 19.00

Kas ir tas noslēpums, kas liek mums redzēt sievieti skaistu? Sieviete vienmēr ir un paliek jauna; kādā stūrītī viņai vienmēr ir divdesmit gadu. Kustībā ir spēks.

Šis ir neliels, bet ļoti darbīgs kolektīvs ar savdabīgu programmu un elegantu tērpu klāstu. Pēc ikdienas darbiem kopīga deja un atpūta saliedē dalībnieces, palīdz atgūties un rast līdzsvaru, apzinoties savu un citu cilvēku vērtības. Labprāt sadarbojas arī ar citiem kolektīviem. Pabūts ar koncrtiem visdažādākajās Latvijas malās un norisēs – Daugavpils Latviešu biedrības namā, Ērgļos, Kalsnavā, Dekšārēs, Mētrienā, Cesvainē.

Aicinātas ir kuplināt arī lielus dažādus pasākumus – Retro svētkos Siguldā, mežsaimnieku svētki Siguldā, Vīna svētki Sabilē, starptautiskās mūzikas dienas Krāslavā.  

Kolektīvs saliedējas, svin dzīvi jubilejās, Ziemassvētku sajūtās un ceļojumos.

Madonas kultūras namā  2020. gadā norisinājās senioru dāmu deju grupu sadancošanās „Es šodien esmu laimīgs”. Pasākuma dienā prieka un laimes mirkļus dvēselei dāmas varēja baudīt mazliet neierastā vidē – buduārā, kurā nesteidzīgi baudot tēju vai kafiju bija iespēja sevi mazliet palutināt pie make-up speciālistes, masieriem, ieskatīties zvaigznēs. “Madonas dāmas” vienmēr centušās būt ar sievišķīgu šarmu dejās, tērpos un notikumos meklējot aizvien jaunus risinājumus.


Vēsture

Kolektīvs dibināts 1998.gadā un tieši Madonas Dāmu deju grupa ir pirmā šīs kustības aizsācēja Latvijā. Vadītājas Laimdota Andersone kolektīva repertuāra pamatā ieturēja Eiropas senioru deju kustības ievirzes. Ar programmu “Dzīves balzāms” kopā ar vīru vokālo ansambli A.Grandāna vadībā koncertēts teju visā Latvijā.

No 2003. gada kolektīva vadību uzņemas Valentīna Zepa, turpinot aktīvo koncertdarbību. Top  programma “Mūžīgais noslēpums”,  notiek trīs  Jaunrades deju konkursi Madonā.

‌Kolektīva vadībā no 2013. gada iesaistās Maija Rijniece, pilnībā pārņemot vadību 2016.gadā. Šajā laikā top jaunas horeogrāfijas un tautisko deju pārlikumi dāmu deju grupai. 

‌ No 2018.gada rudens kolektīva vadību pārņem Vineta Blumberga.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums