PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Barkavas kultūras nama Bērnu tautas deju kolektīvs "Kriksis"

Dibināšanas gads:2008
Dalībnieku skaits:37
Kolektīva vadītājs:Sintija Veipa, 26 363 034, sincix@inbox.lv
Mēģinājuma vieta:Barkavas pamatskolas Aktu zālē
Mēģinājuma laiks:Pirmdienās, trešdienās 16.00 - 17.00

Nodarbībās bērni apgūst pareizu stāju, ritma un kustību izjūtu, uzlabo fizisko sagatavotību, iepazīstas ar deju pamatiem, attīsta ķermeņa elastību, muzikalitāti un saskarsmes iemaņas. Šis kolektīvs ir kā pirmā bezdelīga soļu apzināšanā un tautas deju apguvē, kas palīdz drošāk kāpt uz lielās skatuves. Pēc tam aktīvi turpinot dejot Barkavas pamatskolā.  

Papildus obligātajam repertuāram tiek apgūtas arī citas dejas, kas pārsvarā ir pašas vadītājas radītas. Bieži vien tās rada lielāku prieku, jo dod iespēju pārtapt par taureni vai mārīti, rūķi vai peli. Šobrīd kolektīvā darbojas bērni no 2 gadu vecuma līdz skolas vecumam. Darbošanās notiek divās grupās: bērni no 2 līdz 4 gadiem un bērni no 4 līdz 6 gadiem.

Vēsture

Savu darbību studija sāka 2008. gada martā, aicinot bērnus radoši darboties un kustēties. Sākumā bērni veidoja izstādes pagasta ļaudīm un apguva pirmos deju soļus. Laika gaitā dejotprieks guva virsroku, un nu jau studija pamatā attīsta ar deju saistītās iemaņas.

Sasniegumi

2013.g. maijā „Kriksis” devās uz festivālu „Latvju bērni danci veda” Krāslavā. 2014.g. aprīlī pirmo reizi piedalījās skolēnu un jauniešu deju kolektīvu skatē Madonā, kur ieguva godpilno 1. pakāpi.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums