PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Tautas nama "Kalnagravas" Senioru deju kolektīvs "Labākie gadi"

Dibināšanas gads:1989
Dalībnieku skaits:20
Kolektīva vadītājs:Daiga Maderniece, 29 387 348, daiga.maderniece@inbox.lv
Mēģinājuma vieta:Tautas nams “Kalnagravas”
Mēģinājuma laiks:Ceturtdienās 19.30 - 22.30

Lielākā daļa kolektīva dalībnieku kopā dejo vairāk nekā 20 gadus. Kolektīvs savā darbības laikā iestudējis 157 dejas, no kurām 38 repertuārā ir pašlaik, atliek tikai vienreiz pamēģināt un var dejot koncertā. Savam kolektīvam vadītāja Daiga Maderniece iestudējusi 18 jaunrades dejas.

Vēsture

Kolektīvu 1989. gadā izveidoja paši dejotāji, kuri kādreiz bija dejojuši Skaidras Dzenes vadītajā kolektīvā, par vadītāju uzaicinot Daigu Madernieci. Viņa kolektīvu vada jau 30 gadus.  

26 gadus “Labākie gadi” par savējiem sauca vidējās paaudzes dejotāju saimi, bet sākot gatavojoties simtgades Dziesmu un Deju svētkiem, 2015./2016. gada sezonu uzsākot, kolektīva kopīgā sapulcē tika nolemts - ir laiks pāriet senioru deju kolektīvu pulciņā, jo, kā atzīst kolektīva dalībnieki, galvenais, lai pašiem patīk tas, ko dara. Un vidējās paaudzes repertuārs sāka palikt par grūtu…Sākumā likās mazliet neierasti, bet mērķis sasniegts, - senioru pulciņā kolektīvs sevi pieteicis godam.

Sasniegumi

“Labākie gadi” piedalījušies jaunrades deju konkursā “Jautrā pastaliņa”, kur tas tika atzinīgi novērtēts. Trīs gadus uz Sarkaņiem ceļoja kauss, līdz pie “Labākajiem gadiem” ceļojošā balva palika pavisam. Deju svētku atlases skatēs iegūts Augstākās pakāpes diploms, kas rezultātā izrādījās otrais labākais valstī. 

Neaizmirstamas sajūtas piedzīvotas esot starp pašiem labākajiem Latvijas deju kolektīviem “Arēna Rīga” koncertā “Vēl simts gadu dejai” un ierastajā svētku norises vietā Daugavas stadionā, kur “Labākajiem gadiem” šie bija jau septītie Deju svētki.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums