PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Džeza mūzikas vakars

iesūtīts: 2020.01.20 15:33
27. februārī plkst. 19.00 Madonas pilsētas kultūras namā Džeza mūzikas vakarā uzstāsies Jérémie Piazza & Journal Intime (Francija) ar koncertprogrammu PLAYTIME un Deniss Pashkevich Quartet (Latvija) ar oriģinālmūzikas un pasaules slavenu džeza standartu programmu.

Turpinot Madonas novada pašvaldības un Francijas institūta Latvijā ilggadējo sadarbību, piedāvājam Madoniešiem un viesiem baudīt neaizmirstamu augstas klases džeza mūzikas koncertu.

Jérémie Piazza & Journal Intime

Kad virtuozais pūtēju trio Journal Intime satiekas ar dvēselisko bundzinieku  Jérémie Piazza – ir laiks spēlēt! Viņu fantāzijas lidojumā Djūks Elingtons (Duke Ellington ) satiekas plecu pie pleca ar Džimiju Hendriksu (Jimi Hendrix). Brīvi cirkulējošas skaņas un neparasti toņi; vienlaicīgi priecīgs un melodisks; moderns un brīžiem psihodēlisks skanējums plūst cauri visai koncertprogrammai. Dziļi saknēs un augstu mākoņos – tik uzmundrinošs džeza mūzikas piedāvājums no Francijas.

Jérémie Piazza – bungas

Frédéric Gastard – basa saksofons

Matthias Mahler – trombons

Sylvain Bardiau – trompete  

Journal Intime “Lips on Fire”: https://youtu.be/tOno9MVfuXw?list=PLKLCmPaw-UKg0RgysFtNu--4cDmAS-XUa 

Jérémie Piazza bungu solo: https://vimeo.com/280050861

Deniss Pashkevich Quartet 

Denisa Paškeviča vārds Latvijas (un ne tikai) džeza mīļotāju aprindās komentārus neprasa, tomēr viņa radošās darbības daudzveidību un atzinīgos novērtējumus nevar nepieminēt.

Deniss Paškevičs ir viens no Baltijas vadošajiem džeza mūziķiem – saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā.

Deniss Paškevičs ir viens no retajiem Baltijas reģiona māksliniekiem, kurš iekļauts Eiropas Džeza ģimenes kokā, kur minēts kā sava, unikāla stila pamatlicējs Latvijā.

Savas līdzšinējās karjeras laikā viņš guvis jau nozīmīgu starptautisku atzinību, kļūstot par piecu saksofonzīmolu oficiālo mākslinieku un šobrīd pārstāvot četrus no tiem.

Deniss piedalījies vairāk nekā 50 albumu ierakstos. Albums "Variations", kas ierakstīts kopā ar leģendāriem mūziķiem – Vyacheslav Ganelin un Arkady Gotesman, saņēmis 4 zvaigžņu vērtējumu pasaules slavenajā džeza žurnālā "Downbeat". Jaunākais albums "Asta In Madrid" radīts kopā ar dāņu mūziķiem un izdots vinila formātā “Riga Room Records” izdevniecībā.

Deniss Paškevičs regulāri uzstājas kopā ar tādiem pasaules klases mūziķiem kā Randy Brecker, Seamus Blake, Aaron Parks, Tim Hagans un daudziem citiem. 

Koncerts 2 daļās, pie galdiņiem.

Ieejas maksa: EUR 5,00 (balkonā); 7,00 (pie galdiņa)

Biļetes pieejamas: Madonas pilsētas kultūras nama kasē un visās “Biļešu Paradīze” kasēs.

Vecuma ierobežojums: līdz 12 gadu vecumam koncertu apmeklēt neiesakām.

Organizē: Madonas novada pašvaldība sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā


Informāciju ievietoja: D.Torstere
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums