PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

21. latviešu mūzikas svētki

iesūtīts: 2018.07.19 17:46
No 30.jūlija līdz 5.augustam Madonā norisināsies 21. latviešu mūzikas svētki. Tā ir iespēja vasaras vidusnogrieznī baudīt un iepazīt latviešu komponistu mūziku radošā gaisotnē no vecmeistaru šedevriem līdz jauno komponistu kaldinātiem skaņdarbiem meistarklasēs.

Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā, kur notiks lielākā daļa koncertu, mūzikas svētkus atklās Arvīda Kazlauska dibinātais saksofonu kvartets "Atomos", spēlējot gan Riharda Dubras un Arvo Perta sakrālo mūziku, gan pašu aranžētu vokālo mūziku no Jāņa Ivanova, Emīla Dārziņa un Alfrēda Kalniņa labākajiem žanra paraugiem. Svētku otrajā dienā latviešu komponistu klaviertrio zelta repertuāru no Pētera Plakida un Imanta Zemzara līdz Maijai Einfeldei un Romualdam Kalsonam atskaņos trio “Vīzija”.

Lai izbaudītu mūziku baznīcas velvju akustikā, aicinām uz Lazdonas baznīcu, kur izskanēs divi koncerti - ērģeļspēles programmu sagatavojuši Lutera akadēmijas absolventi un studenti, kā arī Jāņa Norviļa mūzikas skolas pedagogi. Savukārt viduslaiku dziedājumus, agrīno daudzbalsību un rata liras spēli dzirdēsim ansambļa "Schola Cantorum Riga" un Guntara Prāņa sniegumā.

Balss, flautas un klavieru kopskaņa un saspēle dažādās ansambļa kombinācijās ir pamatā “Kameransamblis.lv” sastāvam un ceturtajam mūzikas svētku koncertam “Satikšanās trijatā”, kurā klausīsimies vecklasiķu Lūcijas Garūtas, Jāzepa Vītola, Jāņa un Jēkaba Mediņu mūziku, kā arī Aivara Kalēja, Pētera Plakida, Romualda Kalsona un Selgas Mences darbus.

Svētku priekšpēdējā dienā aicinām uz koncertu Madonas pilsētas kultūras namā, kur uzstāsies visi jaunie mūziķi, kas pilnveidojuši prasmes un zināšanas svētku meistardarbnīcās. 21. latviešu mūzikas svētkus vainagos jauno komponistu pirmatskaņojumi. Jaunie talanti slīpēs meistarību pie Justes Janulītes, Mārtiņa Viļuma un Andra Dzenīša.

Informāciju iesūtīja: Mārtiņš Bergs.
Mob.tālr.: 00 371 26194675.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums