Boržomi delegācija viesojas Madonas novadā

No 5.-11. jūnijam Madonas novadā viesojās Madonas sadarbības pilsētas Boržomi tautas deju kolektīvs un pašvaldības pārstāvji.Vizītes ietvaros Boržomi deju kolektīvs sniedza divus koncertus. Viens no tiem notika kultūras namā un otrs Degumnieku tautas namā. Abi koncerti bija plaši apmeklēti un par tiem esam saņēmuši pozitīvas atsauksmes.

Viesošanās laikā deju kolektīvs apskatīja vairākus objektus- trušu audzētavu “Sveķi”, kazu siera ražotni “Līvi”, Cesvaines pili, Madonas sporta centru, Smeceres sila sporta un atpūtas bāzi, kā arī devās velo ekskursijā pa Kāla ezera apkārtni.

Lai vairāk stiprinātu uzņēmējdarbības saiknes Boržomi pašvaldības vadītāji devās pie mūsu novada uzņēmējiem- A/S “Lazdonas Piensaimnieks” un SIA “Madonas patērētāju biedrības” ražotni “Madonas maiznieks”.

Gan deju kolektīvs, gan Boržomi pašvaldības pārstāvji pauda pateicību par viesmīlīgo uzņemšanu un interesanto programmu.

Boržomi pašvaldības kultūras nodaļas vadītāja Marina Gelašvilli pauda pateicību par iespēju iepazīties ar mūsu novada uzņēmējiem un iepazīt viņus kā cilvēkus.

Augusta beigās TDA “Vidzeme” deju kolektīvs dosies uz Boržomi, kur pilsētas svētku ietvaros sniegs koncertu vietējiem iedzīvotājiem.

2013. gada 25.augustā Madonas novada pašvaldība ir noslēgusi sadraudzības līgumu ar Boržomi pašvaldību Gruzijā. Līgums paredz sadarbību uzņēmējdarbības, kultūras, izglītības un sporta jomā.



Rakts no informatīvā izdevuma "Madonas novada Vēstnesis", kur par vizīti Gruzijā stāsta Kultūras nodaļas vadītājs J. Kļaviņš:

No augustam Madonas tautas deju ansamblis “Vidzeme” viesojās Madonas novada pašvaldības sadraudzības pilsētā Boržomi (Gruzija), kur Gruzijas un Latvijas kultūras dienu ietvaros sniedza koncertu. Atgādinām, ka šī gada jūnijā Boržomi tautas deju kolektīvs, kā arī administrācijas pārstāvji viesojās Madonā, apmeklējot Madonas pilsētas svētkiem veltītos pasākumus, kā arī kopā ar Boržomi deju kolektīvu sniedzot krāšņu koncertu Madonas kultūras namā. Boržomi administrācijas pārstāvji apmeklēja arī daļu no novada lielākajiem uzņēmumiem.

Kāds ieguvums ir šāda veida vizītes?

Augustā apritēja 1 gads kopš mēs oficiāli esam uzsākuši sadarbību ar mūsu novada sadraudzības pilsētu Boržomi. Patiesībā sadarbība sākās no Madonas novada uzņēmēju iniciatīvas, kas Gruzijā jau bija iesākuši biznesa iestrādnes. Gruzija, pēc manām domām, varētu būt tā vieta ar kuru sadarbība būtu ilgtspējīga gan kultūras, gan uzņēmējdarbības jomā.

Kādi ir nākotnes sadarbības plāni?

Uz novembra svētkiem Madonā ieradīsies vairāki augsti stāvoši Boržomi pārstāvji. Plānojam arī novada uzņēmēju pieredzes apmaiņas braucienu uz Gruziju, iepazīt uzņēmējdarbības nozares Boržomi apkārtnē.

Kādas ir deju kolektīva izjūtas pēc šī brauciena?

Mūsu deju kolektīvs tika ļoti labi uzņemts. Uz koncertu bija sanākusi pilna zāle. Izjutām to, ka gruzīniem ir liela cieņa un mīlestību pret latviešu kultūru, tāpat kā mums pret viņu.

Daba Gruzijā ir ļoti skaista. Devāmies arī ekskursijās pa apkārtni, gan laivu braucienā. Karstums bija pamatīgs. Koncerta dienā temperatūra ārā bija+36 grādi, savukārt koncerta zāle vēl lielāka. Taču tas netraucēja koncertam noritēja draudzīgā atmosfērā.

Jāsaka liels paldies Boržomi vadībai, kas mūs sirsnīgi uzņēma un nelika justies kā ciemiņiem, bet gan savējiem. 


© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums