Atklāts Madonas skeitparks

iesūtīts: 2020.10.06 13:12
Reti kuru Madonas novada pašvaldības projekta īstenošanu līdz šim ir gaidījis tik liels bērnu un jauniešu skaits, kā Madonas skeitparka būvniecību. Pirmās rudenīgās lapas uz skeitparka seguma daži nepacietīgi jaunieši, ignorējot nožogojumu un ierobežojumus, sāka trenkāt jau dažas dienas iepriekš, taču oficiāli sporta un atpūtas objekts tika atklāts 2. oktobrī, klātesot kuplam Madonas un tās apkārtnes aktīvo bērnu, jauniešu un viņu vecāku skaitam.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs, pēc tam, kad pats ar skrejriteni bija iemēģinājis jauno skeitpraku, pauda gandarījumu par to, ka izdevies sekmīgi pabeigt sporta un aktīvās atpūtas objektu, kuru tik ilgi gaidīja liela daļa ekstrēmo sporta veida cienītāju.

“Projekta īstenošana gāja grūti, taču rezultāts, redzot jauniešu degsmi, gandarī. Paldies visiem, kas pielika pūles, lai Madonā beidzot būtu arī āra skeitparks – vieta, kur pavadīt brīvo laiku, atpūsties, pabūt ar draugiem un pilnveidot savas sportiskās prasmes. Gaujas ielas apkārtne Madonā jau iegūst savas aprises kā aktīvās atpūtas vieta un ar skeitparka ierīkošanu pašvaldības ieceres noteikti neapstāsies – tuvāko gadu plānos ir āra florbola laukuma pārcelšana uz vietu, kur šobrīd ir hokeja laukums, tenisa kortu labiekārtošana, kā arī velotrases bērniem izveide. Gan šīs aktivitātes, gan skeitparka, ko šodien atklājam, izveide lielā mērā ir no iedzīvotājiem nākušas iniciatīvas. Aicinām arī turpmāk būt aktīviem, rosinot idejas, bet pašvaldība savukārt centīsies paplašināt atpūtai pielāgoto vietu klāstu,” skeitparka atklāšanā uzsvēra Agris Lungevičs, piebilstot, ka vēl plānos ietilpst skeitparka teritorijas labiekārtošana, tostarp arī apgaismojuma ierīkošana.   

Madonas pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris akcentēja faktu, ka beidzot āra skeitparks atgriežas vietā, kur tas pirms vairākiem gadiem jau atradās, tikai šoreiz jaunā kvalitātē un izpildījumā. Vienlaikus pilsētas pārvaldnieks pateicās Madonas ekstrēmo sporta veidu entuziastiem un laukuma izbūves darbus veicēju SIA “City playgrounds” pārstāvim Tomam Siliņam, jo, pateicoties viņu iniciatīvai, sniegtajiem ieteikumiem un vēlmēm, skeitparks ir tapis. Pateicības vārdi tika veltīti arī pašvaldības Projektu ieviešanas nodaļas speciālistei Indrai Kārkliņai, kas uzraudzīja nebūt ne vieglā projekta īstenošanas procesu, pašvaldības sporta darba organizatoram Mārim Gailumam un pārējiem pašvaldības darbiniekiem, kas pielika roku, lai taptu jauniešiem tik nepieciešamais objekts.

SIA “City playgrounds” pārstāvis Toms Siliņš neslēpa, ka Madonas skeitparka projekts viņam bija īpašs izaicinājums.

“Madona jau izsenis Latvijas mērogā ir atpazīstama kā skeitborda lielpilsēta. Jums ir pamatīgas un senas tradīcijas, ilgu laiku darbojās lielisks iekštelpu skeitparks, kas savu darbību beidzis, un nu beidzot ir arī āra parks. Mums šis bija īpašs projekts. Būvējot skeitparku, esam izmantojuši risinājumus un konstrukcijas, kādu nav citos Latvijas skeitparkos. Tā ir jūsu priekšrocība un magnēts, kas liks Madonas skeitparku apmeklēt viesiem un sportistiem gan no citām Latvijas pilsētām, gan no ārvalstīm. Esmu pārliecināts, ka jau nākamgad šajā parkā redzēsim aizraujošas sacensības un paraugdemonstrējumus. Taču pats galvenais – šeit ik dienas būsiet jūs - Madonas aktīvie jaunieši un nodrošināsiet to, lai skeitparks dzīvo!”, Madonas skeitparka atklāšanā kuplā skaitā pulcējušos jauniešus uzrunāja Toms Siliņš.

SIA “City playgrounds”, kā arī Madonas novada pašvaldības pārstāvji vienlaikus vairākkārt akcentēja nepieciešamību skeitparkā ievērot drošības pasākumus - vienmēr valkāt aizsargķiveres, ceļu un elkoņu sargus, kā arī izvairīties no pārgalvīgu triku veikšanas, kas var apdraudēt gan pašu, gan pārējos skeitparkā esošos cilvēkus. Lai šis aicinājums nepaliktu tikai tukšs žests, Toms Siliņš septiņiem skeitparka apmeklētājiem dāvāja aizsargķiveres, kas bērnu un jauniešu uzturēšanos sporta būvē padarīs drošāku.

Pasākuma atklāšanu ar paraugdemonstrējumiem bagātināja 2019. gada Baltijas skeitborda līgas čempions un ilggadējs boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs, kā arī viens no labākajiem skrejriteņu frīstaila (scoot freestyle) braucējiem Latvijā - Taktika.lv komandas braucējs Reinis Garbulis. Ar atraktīvu priekšnesumu atklāšanā piedalījās arī Madonas breakdance studijas “MadFlow Crew” dejotāji.

Jau ziņots, ka projekta “Skeitparka izbūve Gaujas ielā 33, Madonā, Madonas novadā” īstenošanu Madonas novada pašvaldība uzsāka jau 2019. gada nogalē. Projekta mērķis - izveidot mūsdienīgu skeitparku, lai veicinātu jauniešu brīvā laika jēgpilnu pavadīšanu un iedzīvotāju aktīvās atpūtas iespējas, veicinot ekstrēmā sporta veidu (BMX, skeitborda, skrituļslidošanas) attīstību Madonas novadā.

Projekta ietvaros ir izbūvēti skeitparka konstrukciju pamati un uzstādītas sertificētas skeitparka konstrukcijas. Skeitparka laukuma izbūves darbus veica SIA “City playgrounds” par kopējo summu 64 161,46 eiro, t.sk. pievienotās vērtības nodoklis.

 Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums