Iesācējiem lieliska iespēja bez maksas apgūt orientēšanās sportu

iesūtīts: 2019.09.06 09:06
Šogad Latvijas Orientēšanās federācija (LOF) sadarbībā ar akciju sabiedrību “Latvijas Valsts meži” (LVM) uzsākusi projektu “Mežs ir tavs stadions”, kā ietvaros ikviens, kurš vēlas nodarboties ar fiziskām aktivitātēm dabā, var bez maksas pieredzējušu instruktoru pavadībā iepazīt orientēšanās sporta burvību.

Statistika liecina, ka 2018. gadā orientēšanās sacensībās Latvijā piedalījās vairāk nekā 15 000 orientieristu, turklāt ar katru gadu orientieristu skaits tikai palielinās. Lai sabiedrību vēl vairāk pievērstu veselīgam dzīves dzīvesveidam, un, kas zina, izaudzinātu pat kādu pasaules līmeņa sportistu, LOF šajā pavasarī ieviesusi līdz šim nebijušu akciju “Mežs ir tavs stadions”, kuras mērķis ir attīstīt orientēšanās dzīvi un kultūru visos Latvijas reģionos.

Šī projekta ietvaros vairākos Latvijas orientēšanās seriālos ikviens interesents var apgūt orientēšanās pamatus, izejot bezmaksas apmācības, kā arī piedaloties sacensībās, dodoties mežā īpašā LVM distancē, kas paredzēta iesācējiem. Projekts “Mežs ir tavs stadions” tiek īstenots 30 orientēšanās sporta sacensībās sešos orientēšanās seriālos Latvijā –“Siguldas Kompass”, “Valmieras Magnēts”, “Jelgavas Alnis”, “Saldus ABC”, “Daugavpils Orientieris” un “Madonas kausi”. Turklāt šīs sacīkstes notiek interesantos un aizraujošos apvidos, un tā ir lieliska iespēja iepazīt dzimtās zemes burvību un mežu dažādību.

Iespēju apgūt orientēšanās sporta pamatus jau izmantojuši vairāki simti interesentu, bet tie, kas to nav paspējuši, neko nav nokavējuši, jo arī orientēšanās rudens sezonā paredzētas “Mežs ir tavs stadions” sacensības. Vienas no tām notiks arī Madonas pusē, kad 10. septembrī Beļavas silā no pulksten 16:00 līdz pulksten 19:00 seriālā “Madonas kausi” ikviens varēs apgūt zinības orientēšanās sportā, dodoties īpaši sagatavotajā distancē iesēcējiem. Plašāka informācija par sacensībām: www.okarona.lv

Paredzams, ka nākamajā gadā projekts “Mežs ir tavs stadions” būs pieejams arī citos orientēšanās seriālos Latvijā (lielākajos Latvijas novados notiek tautas orientēšanās sacensības, ko orientieristi sauc par seriāliem, un šogad Latvijā notiek 23 orientēšanās seriāli).

Uz tikšanos mežā!


Informāciju sagatavoja: Latvijas Orientēšanās federācija


Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums