Ķekavā sportistu pāris pieveic 550 kilogramus!

iesūtīts: 2019.07.29 16:59
27.jūlijā sporta interesenti pulcējās Ķekavā, jo tur notika Ķekavas novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes.

Tas bija Latvijas Kausa 11. posms. Šīs sacensības ir unikālas, jo notiek reizi gadā. Tās norisinās vienā spēka trīscīņas kustībā - svaru stieņa vilkmē no zemes. Sportisti varēja izvēlēties startēt individuāli un/vai pārī ar vēl kādu sportistu, kas savukārt sacensību atmosfēru padarīja vēl “karstāku”!

Sacensību organizators Didzis Lapiņš stāsta, ka sacensības aizritējušas mierīgā gaisotnē, un karstais laiks nav traucējis atlētiem uzrādīt vērā ņemamus rezultātus. Komandu vērtējumā 1.vietu izcīnīja “Gulbenes K.S.P.”, kas šajās sacensībās bija lielākā komanda. 2.vietu ieguva Madonas SCK, 3.vietā – RTU Sports.

“Gulbenes K.S.P.” komandas pārstāvis Aigars Cīrulis atzīst, ka sacensības bija ļoti interesantas ar aizraujošām cīņām, ar komandas atlētu startu viņš ir ļoti apmierināts, jo ļoti daudzi komandas atlēti atpūšas un vēl nav atsākuši treniņu procesu, tāpēc 1.vieta gandarī. “Apsveicam komandas atlētus ar veiksmīgu startu un paldies visiem, kas šogad palīdzēja izcīnīt spēcīgākās komandas titulu 2019.gada Latvijas kausā spēka trīscīņā. Mēs esam šī gada Latvijas spēcīgākā komanda spēka trīscīņā. Šajās sacensībās mūsu uzdevums bija iekļūt sešiniekā, bet izdevās pat labāk - izcīnījām uzvaru!” prieku neslēpj A.Cīrulis.

Sacensībās 37 atlēti cīnījās par absolūti spēcīgākā titulu, ko nosaka Vilksa punkti, ņemot vērā sportista svaru un uzvilktā svaru stieņa smagumu kilogramos

Par absolūti spēcīgāko sievieti šajās sacensībās kļuva Guna Teilāne (Rēzekne) ar rezultātu – 122.5kg. 2.vietu izcīnīja Līga Motte (B Factory), kura tika galā ar 140kg. 3.vietā – Inta Kravale (Rēzekne) ar 115kg.

Savukārt, vīru konkurencē labākais Jānis Kalnenieks (RTU), kura rezultāts – 300kg. 2.vietā – Aleksandrs Jasinskis (PSMK) ar rezultātu 290kg, 3.vietā – Mārtiņš Lielups (Madona) ar 252,5kg.

Jauniešu grupā labākais Adrians Upenieks (Saldus) ar rezultātu 255kg. Junioru grupā uzvaras lauri Rihardam Pavlovam (Gulbene) ar 215kg. Veterāni V40 grupā labākais Didzis Kaspars (Saldus) ar 270kg. Veterāni V 50 grupā labākais – Karens Kasabjans (RPT) ar 175kg. Veterāni V60 grupā Sergejs Vedmedovskijs (RPT) ar 235kg.

Pāru vilkmē spēcīgākie – Aleksandrs Jasinskis (P. Stradiņa Medicīnas koledža) pārī ar Kasparu Didzi (Saldus Atlēti), kuri pieveica 550kg.

Sacensības organizēja “Latvijas Pauerliftinga Federācija” sadarbībā ar Ķekavas novada domi un biedrību „Spēka Pasaule”. Pasākumu finansē Ķekavas novada dome, pasākumu līdzfinansē Izglītības un zinātnes ministrija, sacensības atbalsta “Pellija”, interneta veikals: http://veikals.sp.lv.


Informāciju sagatavoja: Inita Savicka

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Latvijas Pauerliftinga federācija

tel.nr.29180354, e-pasts: sab@sp.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums