Pasaules kauss rollerslēpošanā Madonā 20-22.jūlijā

iesūtīts: 2018.07.16 11:08
Jau ceturto reizi Madonas pilsēta uzņems Pasaules labākos rollerslēpotājus.

Sacensības tradicionāli sāksies ar sprintu Raiņa ielā pie kultūras nama 20. jūlijā plkst. 16.00 - kvalifikācijas braucieni un no 17.30 - finālbraucieni. Plkst. 19.00 Sacensību atklāšana Saieta laukumā.

21. jūlijā pirmo reizi notiks Masu starta sacensības Madonas pilsētas ielās, kur dāmas sacentīsies 15 km distancē, bet vīri 20 km distancē. Starti no plkst. 15.00-18.00.

Sacensības noslēgsies ar individuālo distanci klasiskajā stilā Smeceres silā 22. jūlijā plkst. 9.00.

Raimo Vīgants jau vairākkārt kāpis uz pjedestāla Pasaules kausa izcīņas sacensībās. Dosimies viņu atbalstīt klātienē tāpat kā pērējos Madonas sportistus, kas piedalīsies šajā posmā: Kitiju Auziņu, Niku Saulīti, Ilvaru Bisenieku, Uvi Akmentiņu.

Lai izdodas mūsu sportistiem sasniegt labākos rezultātus!

Sacensībās dalību jau pieteikuši sportisti no Norvēģijas, Zviedrijas, Krievijas, Itālijas, Čehijas, Slovākijas, Dānijas, Lietuvas, Ukrainas.


Aicinām ņemt vērā satiksmes ierobežojumus sacensību un arī treniņu laikā (skat. shēmu pielikumā).




‌Pēc trešdienas, 18. jūlija, rīta treniņa, sarunājoties ar Madonas rollerslēpotāju Kitiju Auziņu, secinām, ka neviens nobrāzums, neviena gūtā trauma neatturēs viņai tiekties uz saviem izvirzītajiem mērķiem. Šī ir Kitijas kaislība, dzīvesveids, izaicinājums un cīņa ar sevi. Arī šajās sacensībās viņa centīsies trasē izdarīt visu iespējamo, lai rezultāts būtu pēc iespējas labāks.
‌Jautājot par iespējamo konkurenci, viņa atzīst, ka katrā sacensību norises vietā tā ir atšķirīga. Šeit piedalīsies sportistes no Zviedrijas, Krievijas, kas ir ļoti spēcīgas, bet vissīvākā konkurence visticamāk būs starp meitenēm no Itālijas, kas sprintā allaž ir līderes. Kā arī – Slovākijas pārstāvei ir pārliecinoši starti.
‌Sportiste ļoti cer uz daudz aktīvāku vietējo skatītāju - madoniešu atbalstu. Ikvienam sportistam ir svarīga ir šī māju sajūta. Viņa aicina nevērtēt, kādas valsts pārstāvis ir konkrētais sportists – bet censties ikvienu atbalstīt, esot līdzās, uzplaudējot un uzmundrinot. Tieši tas sportistu dzen uz priekšu un motivē sasniegt visaugstākos rezultātus.

‌Izjautājot smaidīgos itāļu sportistus kļuva skaidrs, ka, lai arī lielākā daļa komandas šeit ir pirmo reizi, viņiem šeit sacensību trases ļoti apmierina un nebaida nedz Smeceres sila kalni, nedz pilsētas trases līdzenumi, nedz arī karstums, kādos šobrīd noris treniņbraucieni.

Esam visi klāt Pasaules kausā rollerslēpošanā no 21. -22. jūlijam un atbalstām ikvienu, īpaši mūsējos sportistus – Raimo Vīgantu, Kitiju Auziņu, Niku Saulīti, Ilvaru Bisenieku, Uvi Akmentiņu u.c.

‌Informāciju sagatavoja: Gunārs Ikaunieks

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums