Indulis Bikše izcīna Latvijai vēl vienu godalgu Pasaules kausā rollerslēpošanā!

iesūtīts: 2015.07.27 13:00
Latvijas izlases slēpotājs Indulis Bikše izcīnīja otro vietu junioriem 15km iedzīšanā brīvajā stilā Pasaules kausā rollerslēpošanā, kas norisinājās Madonas trasē „Smecersils”, tādējādi nodrošinot Latvijai otro godalgoto vietu Madonā notikušajā pasaules kausa posmā. Raimo Vīgants bija atzīstamajā 7.vietā tāpat kā madoniete Ieva Pūce juniorēm 10km iedzīšanā brīvajā stilā, tiesa, mazākā konkurencē. Gan junioriem puišiem, gan meitenēm iedzīšanā tāpat kā sestdien prologā uzvaras svinēja Zviedrijas pārstāvji.

Pēc Induļa Bikšes 4.vietas iegūšanas sestdien 7,5km prologā klasiskajā stilā ar cerībām par godalgotas vietas izcīnīšanu tika gaidīta svētdienas 15km iedzīšana junioriem (1995.-1999.g.), kur uz starta izgāja 17 dalībnieki no septiņām valstīm – Latvijas, Zviedrijas, Lietuvas, Itālijas, Kazahstānas, Baltkrievija un Ukrainas. Izredzes uz godalgu vairoja fakts, ka uz starta neizgāja prologā otro vietu ieguvušais zviedrs Johannes Eklofs, līdz ar to Indulim bija jādzenas “pakaļ” tikai diviem Zviedrijas slēpotājiem, tuvākais no kuriem Alfrēds Buskvists bija 18 sekunžu attālumā. Otrajā aplī madonietis jau bija noķēris Buskvistu, bet piektajā aplī viņš sāka atrauties no zviedra, kuram spēcīgāks ir klasiskais stils, un nostabilizējās otrajā pozīcijā, kurā tad arī finišēja, nodrošinot Latvijai otro godalgu pasaules kausā, jo piektdien sprintā nepārspēts bija Raimo Vīgants, un sasniedzot savu labāko rezultātu. Indulis tiešām lieliski nostartēja, pelnīti iegūstot otro vietu un arī uzrādot labāko laiku no visiem Latvijas pārstāvjiem, ieskaitot arī pieaugušo grupu.

Savu pārsvaru palielināja un vēl vienu pārliecinošu uzvaru svinēja zviedrs Markus Fredriksons, aiz kura Indulis startēja 48 sekundes, bet finišēja pēc pusotras minūtes. Markusam Fredriksonam tā bija otrā uzvara pēc kārtas, tāpat kā Buskvistam vēl viena trešā vieta. Abi zviedri bija vienīgie, kuri visās trīs disciplīnās pasaules kausā Madonā iekļuva trijniekā.

Tuvu sešiniekam bija cits madonietis, 16 gadus jaunais Raimo Vīgants, taču pēdējā kilometrā baltkrievs bija saglabājis vairāk spēka un finišēja sestais, toties Raimo finiša spurtā pārspēja Tautvidu Stroliu, ieņemot 7.vietu. Vīgantam priekšā bija tikai trīs un četrus gadus vecāki sportisti.

Juniorēm 10km iedzīšanā uz starta izgāja deviņas dalībnieces. No četrām nestartējušām trīs bija mūsējās. Savu spēju robežās mēģināja cīnīties Paula Bergfelde un Madara Zaķe, kuras tomēr tika apdzītas par apli. Toties līdz galam nobrauca Ieva Pūce, kas no pārliecinošās uzvarētājas Sandras Ulsonas (Zviedrijas) atpalika sešas ar pusi minūtes un ieņēma 7.vietu. Aizraujošā sprintā finišā par otro vietu vienīgā itāļu meitene Liza Bolzana pārspēja trīs Krievijas slēpotājas, bet trešo vietu ieguvušo Tatjanu Čvanovu itāliete apsteidza burtiski pēdējos 10 metros.

Ivars Bācis

Informācijas avots: Latvijas Slēpošanas savienība

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums