PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonā skatāma īpaša filmai “Dvēseļu putenis” veltīta fotogrāfiju izstāde

iesūtīts: 2020.05.11 14:51
No šā gada 10. maija Madonā, kinoteātra “Vidzeme” skatlogos, skatāma vēsturiskajai kara drāmai “Dvēseļu putenis” īpaši veltīta fotogrāfiju izstāde.

Kā norāda filmas veidotāji, izstāde ir visaptverošs foto un multimediju stāsts par filmas uzņemšanas gaitu. Izstādē būs apskatāmas gan fotogrāfa, jūrmalnieka Ivara Trautmaņa fotogrāfijas, kas atspoguļo Slokas kauju uzņemšanas procesu, gan citu brīvprātīgo fotogrāfu bilžu izlase, to skaitā aizkadru epizodes. Tā kā kinoteātris “Vidzeme” vēl joprojām ir slēgts apmeklētājiem un cilvēku pulcēšanās ir ierobežota, izstāde ir izvietota kinoteātra skatlogos, lai tā būtu pieejama ikvienam interesentam.

“Novēlu, lai tā kļūst par ikgadēju tradīciju – svinēt svētkus, skatoties “Dvēseļu puteni”. Šis stāsts, kuru savā izcilajā romānā iemūžinājis strēlnieks Aleksandrs Grīns un kuru šodien no sava skatu punkta iemūžinām mēs, ir jāzina ikvienam: Latvija nav radusies tukšā vietā! Filma ir vērienīga vēstures stunda katram Latvijas iedzīvotājam un ikvienam skatītājam visā pasaulē, kurš interesējas par vēsturi ne tikai kā skaitļu un faktu hronoloģiju, bet arī kā cilvēces piedzīvojumu un pieredzi. Šī filma apliecina latviešu nesalaužamo spītu, dzimtenes mīlestību un varonību un būs interesanta visiem,” komentē filmas režisors Dzintars Dreibergs


Kopš filmas nonākšanas uz lielajiem ekrāniem, to 269 izrādīšanas vietās visā Latvijā paguvuši noskatīties jau vairāk nekā 250  000 skatītāju. “Dvēseļu putenis” ir kļuvusi par skatītāko filmu Latvijas kinoteātros atjaunotās Latvijas kino vēsturē, taču netrūkst cilvēku, kuri uz lielā ekrāna filmu noskatīties nepaguva. Tādēļ filmas veidotāji nolēmuši to padarīt pieejamu arī mājas apstākļos.

No 27. marta filmu iespējams noskatīties:


Informāciju iesūtīja: Aigars Noviks

Madonas kinoteātra "Viidzeme" vadītājs
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums