PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Zemūdens arheoloģija – ārvalstu arheologu pieredze un teorija, radošās aktivitātes bērniem

iesūtīts: 2019.08.12 17:05
Kas ir zemūdens arheoloģija? Ar ko tā atšķiras no ierastajiem arheoloģiskajiem pētījumiem un cik daudz zemūdens arheoloģiju izmanto Latvijas kultūras mantojuma pētniecībā? Vai Latvijā kultūras mantojums pētījuši zemūdens arheologi? Viena no zināmākajām arheoloģiskajām vietām ir Āraišu ezermītne jeb ezerpils. Bet Madonas apkārtnē atrodas 4 no 10 Latvija zināmajām ezermītnēm.

15.augustā plkst. 14:00 muzejā viesosies arheologu grupa no Dienviddānijas Universitātes: Anna Herca (Latvija), Lina Giatsiatou (Grieķija), Kasper Thomsen (Dānija), Selma Lauvland (Norvēģija), Laura Carmona Lopez (Spānija), Frederik Øelund (Dānija), kuri dalīsies teorijā un pieredzē par zemūdens arheoloģijas pētniecību Dānijā. Būs iespēja aplūkot ar kādu ekipējumu darbojas zemūdens arheoloģijas pētnieki.

Pasākuma otrā daļā aicināsim piedalīties un līdzdarboties bērnus un skolēnus, jo arheologu grupa sagatavojusi aktivitātes mazākajai mērķauditorijai, lai saistošā veidā ļautu izzināt un iepazīt zemūdens arheoloģiju, tās specifiku.

Ieeja pasākumā bez maksas. Norises valoda – angļu, bet būs iespējams tulkojums.

 

Publicitātes attēli no Annas Hercas personīgā arhīva.


Informāciju iesūtīja: Zane Grīnvalde

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja

‌Izglītojošā darba nodaļas vadītāja


Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums