PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas pilsētas svētki 2019

iesūtīts: 2019.05.22 21:16
Madonas novada pašvaldība aicina uz Madonas pilsētas svētkiem, kuri šogad norisināsies no 7. līdz 9. jūnijam ar plašu izklaides programmu un dažādām aktivitātēm.




Svinīga svētku atklāšana Madonas pilsētas estrādē norisināsies 7.jūnijā pulksten 21.00 ar grupas DAGAMBA uzstāšanos un krāšņu strūklaku šovu koncerta kulminācijā. Kā zināms, 7. jūnijs ir arī Madonas pilsētas dzimšanas diena, jo 1926. gada 7. jūnijā tika parakstīts Latvijas Saeimas lēmums par pilsētas tiesību piešķiršanu Madonai.

Grupa DAGAMBA paši sevi mīļi dēvē par “klasiskās mūzikas huligāniem”, jo tās priekšnesums ir roka, popa, pasaules un klasiskās mūzikas sajaukums. DAGAMBA apvieno dažādas muzikālās kultūras, veidojot unikālu un īpašu skanējumu. Mūziķi drosmīgi dodas vēl neapgūtās mūzikas pasaulēs, kas piedod izpildījumam neatkārtojamu dinamiku un vitalitāti. Grupas mūzika Valtera Pūces un Daiņa Teņa aranžējumā ir vienlīdz iespaidīga – vai tas būtu Bēthovena skaņdarbs vai fragments no "Led Zeppelin".  

Pēc svētku atklāšanas koncerta Madonas iedzīvotājiem un tās viesiem kafejnīca “Rudzons” jau ierasti piedāvās vakaru turpināt savā pagalmā, kur līdz pat rīta gaismai būs balle ar grupu “Bruģis”, kā arī par godu šī gada svētkiem apvienojušies mūziķi no grupas “Mobile”. Starplaikos nepārtrauktus deju mūzikas ritmus nodrošinās Dj Virpulis.


Aicinām ballēties atbildīgi, lai pietiek spēka baudīt svētkus arī nākamajā dienā, kura sāksies jau no paša rīta ar amatnieku un mājražotāju tirgu Valmieras un Skolas ielā.

Šogad Madonai ir ticis liels gods un atbildība organizēt Latvijas tūrisma informācijas tirgu, kas katru gadu izlozes kārtībā notiek citā Latvijas pilsētā. 8. jūnijā no pulksten 10.00 līdz 14.00 Saieta laukumā Madonas pilsētas svētku ietvaros madonieši un pilsētas viesi varēs iepazīt 30 Latvijas novadu piedāvātās tūrisma un atpūtas iespējas, lai būtu vieglāk izlemt, kā bagātināt savus vasaras piedzīvojumus. Tūrisma informācijas centri no visas Latvijas būs sarūpējuši dāvanas svētku apmeklētājiem, kuras varēs laimēt atbildot uz konkursa jautājumiem par Latviju. Latvijas tūrisma informācijas gadatirgus Madonā koordinatore – Sanita Soma.


Paralēli tirgum Saieta laukumā no pulksten 10.00 līdz 14.00 būs īpaši veidota interaktīva programma mazākajiem svētku apmeklētājiem, kura sāksies ar “Teātris un Es” improvizācijas izrādi bērniem “Mana dzimšans diena”. Tā ir jautra izrāde, kurā skatītājs nav vienkārši skatītājs, bet pats kļūst arī par izrādes dalībnieku.

Progarmmas turpinājumā būs gan rotaļas kopā ar slaveniem pasaku un multfilmu tēliem no radošās apvienības “Pasaku Nams”, gan Latvijā populārākās bērnu vokālās grupas “Dzeguzīte” koncerts, kuras mākslinieciskā vadītāja kopš 1972. gada ir brīnišķīgā Daila Martinsone.

Mazos svētku apmeklētājus gaida elpu aizraujoši priekšnesumi (eksperimenti) no ķīmijas un fizikas pasaules, kurus demonstrēs zinātniskais teātris Laboratorium.lv.

Paralēli skatuves izklaides programmai bērniem kopā ar vecākiem radošajās darbnīcās būs iespēja izgatavot pašiem savas piemiņas lietas no Pilsētas svētkiem – gan no ādas, gan dabas materiāliem - rokassprādzes, krāsainus mozaīkas magnētus, smilšu zīmējumus, kā arī pavisam drošus un necimperlīgus kartona kaktusus.

Ja tomēr neinteresē ne teātris un mūzika, ne dejas un rotaļas, vai pašiem ir vēlme ko radīt, tad skvērā pie strūklakas būs dažādas izklaides un atrakcijas. Tiesa, tās šajos svētkos būs par maksu. 


Madona ir daudzpusīga pilsēta un svētku ietvaros piedāvā apmeklēt arī vairākas izstādes. Madonas pilsētas bibliotēkā, Skolas iela 12, būs apskatāma izstāde “Madonas novadam - 10”, savukārt Madonas novadpētniecības muzeja apmeklējums svētku dienās būs bez maksas. Tieši 8.jūnijā gaidāmi divu izstāžu atklāšanas svētki: Izstādes “Katoļu baznīca  un ticība Madonas apkārtnē. Tuvplānā.” (mazā zāle) atklāšana pulksten 12:00. Savukārt, Ineses Jakobi 70 gadu jubilejas izstāde (lielās zāles) atklāšana pulksten 14:00.


Izskanot bērnu rīta programmai, svētki tikai uzņems apgriezienus un aktivitātes pāries citās vietās pilsētā. No pulksten diviem dienā līdz pat diviem naktī pagalmā, aiz veikala “Papīrs”, tiks piedāvāta īpaši izmeklētu diskžokeju programma, kuri galvenokārt spēlēs mūziku uz vinila platēm. 12 stundu garā mūzikas maratonā uzstāsies madonieši Intars Garbovskis un Mārtiņš Goldbergs, viesu diskžokeji no Rēzeknes – Ed Mag un Steve K, kā arī pazīstami DJi un mūzikas producenti no Rīgas – DJ Monsta, Mixmasters Raitis un DJ RUDD, katrs ar sav raksturīgo mūzikas programmu.

Īpašajā “seven heaven” mūzikas pagalmā būs radīta mājīga atmosfēra ar zviļņiem un iespēju ne tikai baudīt dažādu žanru mūziku, bet arī iestiprināties ar Madonas novada uzņēmēju piedāvātiem ēdieniem un dzērieniem.


No pulksten 18.00 Madonas pilsētas estrāde gaidīs “dzīvās” mūzikas cienītājus. Koncertu programmu atklās latviešu urbānais mūziķis un tekstu autors Arturs Skutelis, savukārt, turpinājumā divi pašmāju mūziķi – Didzis Melderis ar spēcīgu pavadošo grupu un Madonas populārākā rokgrupa – Sub Scriptum.

Vakaram turpinoties, madoniešus priecēs viesi no Siguldas – grupa, kas īpašus komentārus Latvijas mūzikas pasaulē jau sen neprasa, tomēr vienmēr pārsteidz ar ko jaunu – DZELZS VILKS ar tās līderi harizmātisko Juri Kaukuli.

No plkst.22.00 pilsētas svētki turpināsies ar kārtīgu balli, kurā par muzikālo baudījumu rūpēsies Evijas Smagares grupa (Evija Smagare Band). Evija lielāku atpazīstamību ir ieguvusi, sadarbojoties ar grupu "Prāta Vētra", ar kuru kopā ierakstījusi dziesmu "Nākamā nodaļa" un piedalījās koncerttūrē "Vēl viena klusā daba". Lai realizētu savas muzikālās idejas, Evija ir piesaistījusi vēl četrus talantīgus un pieredzes bagātus mūziķus – Armandu Varslavānu (ģitāra), Reini Petroviču (bass), Mareku Loginu (bungas). Grupas pianists un vokālists Jānis Aizupietis atpazīstamību Latvijā ieguvis, pateicoties dalībai “X Faktors” 2. sezonā, kur uzstājās duetā “Signe un Jānis”, aizkļūstot līdz pusfinālam. Grupas repertuārā ir daudzi populāri latviešu, angļu un krievu skaņdarbi, tā kā katrs varēs sagaidīt savu iecienītāko mūziku, pie kuras no sirds izdejoties. Balles starplaikos apmeklētājus izklaidēs DJ B-Mark.

Un balles kulminācijā duets “TRANSLEITERIS” – divi puiši no Cēsīm, kuri ar veselīgu humora un ironijas devu izpilda pasaules lielākos popmūzikas hitus latviešu valodā.


‌‌‌
8. jūnijā notiks tradicionālais skrējiens apkārt Madonai, starts un finišs Madonas pilsētas stadionā, bet kafejnīcas “Rudzons” pagalmā” notiks Madonas novada atklātais čempionāts Latvijas kausa posms svaru stieņa spiešanā no stāvokļa guļus.

Savukārt, svētki noslēgsies ne mazāk spēcīgi – 9. jūnijā Madonas pilsētas estrādē ar spēkavīru čempionātu “BEST NORDIC STRONGMAN BALTIC CUP”.


‌Aicinām apmeklēt svētku pasākumus un baudīt tos atbildīgi. Informējam, ka svētku laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšna. Ieraksti var tikt publiskoti ar mērķi sekmēt kultūras vērtību saglabāšanu un vairot Madonas novada atpazīstamību. Ieeja Madonas pilsētas svētku pasākumos ir bez maksas. 



Kontaktpersonas:

Par kultūras programmu: 
Daiga Iraida, Kultūras nodaļas vadītāja
‌T.: +371 22034411
‌E.: daiga.iraida@madona.lv

Par amatnieku un mājražotāju tirdziņu, par ēdināšanas pakalpojumiem: Ilze Vogina, Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas galvenā speciāliste
‌T.: +371 20204906
‌E.: ilze.vogina@madona.lv

‌Par Latvijas tūrisma informācijas tirgu: Sanita Soma, Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas tūrisma darba organizatore
‌T.:29130437
‌E.: sanita.soma@madona.lv

Par sporta aktivitātēm: Māris Gailums, sporta darba organizators
‌T.: 29478365
‌E.: maris.gailums@madona.lv

‌Par atrakcijām bērniem
:
 Inga Arāja, Kultūras nodaļas kultūras darba organizatore
‌T.: 27868891
‌E.: inga.araja@madona.lv

Informācija par pieteikšanos un dalību 8.jūnija Madonas pilsētas svētku tirdziņā šeit.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums