PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Mūzikas koncertprogramma „Visādas mājas”

iesūtīts: 2018.03.13 20:30
‌Mūziķis Andrejs Grimms ("Autobuss debesīs", "Raxtu raxti", "Auļi" u.c.) un multiinstrumentāliste, folkloras zinātāja Mare P.Ābele - duets "Pastakaste" piedāvā mūzikas koncertprogrammu "Visādas mājas". Izmantojot vienu pēc otra visdažādākos instrumentus - dūdas, mandolīnu, ģitāru, vijoli, melodiku (pūšamas klavieres), māla vilku, kā arī zvangu (skanīgu gāzes balonu), kamertoni, smilšpapīru un tukšas pudeles, "Pastakaste" savij kopā savu mūziku ar dažādu ļaužu domām par to, KAS IR MĀJAS.

Esam uzdevuši šo jautājumu bezpajumtniekam, imigrantam, mācītājam, vecāka gadagājuma ļaudīm ar gauži atšķirīgiem dzīves stāstiem - sievietei, kura veselības problēmu dēļ bijusi spiesta pārcelties uz dzīvi pansionātā no sava mīļā dzīvokļa, indiešu jaunietim, kurš labi jūtas Latvijā, deviņdesmitgadīgam vīram, kurš ir laimīgs, ka viņa Sibīrijā kritušā brāļa miesas pārapbedītas dzimtajā zemē...

Viņu ierakstā runātie vārdi saaužas ar muzikālo sniegumu, izvedot cauri visdažādākajām noskaņām - caur asarām un smiekliem - barokālam "Veltījumam bezpajumtniekiem, kuru zelta acīs atspīd Betlēmes ugunis", Sibīrijas latviešu dziesmai, "Lidostai" ar bezgaldaudzām lidmašīnām, kuras acumirklī var nogādāt uz jebkuru vietu pasaulē, bezbēdīgai kaukāziešu dziesmiņai par puslitrīgu krūzi, līdz ekspresīvajam ģitārdarbam "Jūra. Mūža mājas".

Programma neatstāj vienaldzīgu nevienu, uzdodot katram svarīgo jautājumu, KUR UN KAS TAD ĪSTI IR MŪSU MĀJAS? SAVA SĒTA? LATVIJA? PASAULE?

A.Eglīša Ļaudonas vidusskolas muzeja zālē 25.martā pulksten 16:00.
Ieejas maksa: 1.50 EUR.
Politiski represētajām personām ieeja bez maksas.

Informāciju iesūtīja: Ļaudonas kultūras nama vadītāja Signe Prušakeviča.
Mob.tālr.: 00 371 26590186.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums