PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas pūtēju panākumi konkursā

iesūtīts: 2018.02.05 18:46
No 2018.gada 26. līdz 28.janvārim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā jau divdesmit trešo reizi notika Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss, kurā piedalījās 182 jaunie mūziķi 15 instrumentu grupās, pārstāvot 55 Latvijas mūzikas skolas. Konkursu rīko biedrība “Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris”, to atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Latvijas Bērnu fonds.

Saskaņā ar konkursa nolikumu katrā instrumentu grupā bija jāatskaņo viens obligātais skaņdarbs un viens izvēles skaņdarbs. Tas ir kā izaicinājums dalībniekiem, jo apgūt un atskaņot obligāto skaņdarbu spēj retais. Savukārt ne mazāks izaicinājums ir tas, ka šajā konkursā netiek ievērotas vecuma grupas. Neatkarīgi no klases, kurā audzēknis mācās, visi dalībnieki startē vienā grupā.

Tradicionāli konkursu vērtēja starptautiska žūrija. Šogad kopā ar Latvijas vadošajiem mūziķiem konkursantus vērtēja arī Lietuvas profesionālā pūšaminstrumentu orķestra Trimitas flautu grupas koncertmeistare Rūta Plančūnaite-Zubriene, klarnetists no Norvēģijas, Vaksdāles kultūras skolas pedagogs, “Arne Musikkforening” diriģents, Bergenas operas orķestra solo klarnetists, Bergenas koka pūšamo instrumentu ansambļa B3 mūziķis Uldis Plēpis un Rimants Valančausks, Lietuvas profesionālā pūšaminstrumentu orķestra Trimitas trombonu grupas koncertmeistars,  Joņus Broņuša Viļņas mūzikas skolas pedagogs.

Žūrijas priekšsēdētājs, Jāzepa Vītolas Latvijas Mūzikas akadēmijas asoc. prof. Jānis Puriņš ir viens no konkursa dibinātājiem.

Arī J.Norviļa Madonas mūzikas skolas pūšaminstrumentu nodaļas audzēkņi neizsīkstoši un ar labiem panākumiem katru gadu piedalās šajā konkursā, divus gadus pēc kārtas, 2016. un 2017.gadā iegūstot pat prestižo nomināciju “Latvijas labākā skola novados” un dāvanu karti mūzikas inventāra iegādei.

Šogad konkursā piedalījās 6 mūsu skolas audzēkņi, gūstot izcilus panākumus - 5 konkursa laureāti:
I vietu soprāna saksofonu grupā ieguva  Zane Gerenberga /pedagogs A.Cepītis/,
II vietu ( I vieta netika piešķirta) baritona saksofonu grupā ieguva Arvis Kļaviņš /pedagogs A.Cepītis /,
II vietu eifoniju grupā ieguva Kristaps Līcītis /pedagogs A.Kloppe/,
II vietu eifoniju grupā ieguva Everts Smudzis /pedagogs A.Kloppe/,
II vietu mežragu grupā ieguva Egils Akaševs /pedagogs A.Kloppe/,

Liels paldies par ieguldīto darbu konkursantiem, viņu pedagogiem un koncertmeistarei Jolantai Grasei.

Konkursa noslēgums un Laureātu koncerts BRAVO-BRAVISSIMO notiks Latvijas Universitātes Lielajā Aulā 2018.gada 24.februārī pulksten 17.00.

Informāciju sagatavoja un iesūtīja: J.Norviļa Madonas mūzikas skolas pūšaminstrumentu izglītības programmas vadītājs Artūrs Grandāns.

Ievietoja:
Inga Arāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums