PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Izstāde “Kulinārais mantojums, tradīcijas un godu saimnieces novadā”

iesūtīts: 2017.11.08 20:24
Mārtiņdienā Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs tika atklāta muzeja garšīgākā izstāde “Kulinārais mantojums, tradīcijas un godu saimnieces novadā”.

Izstādes galvenais mērķis ir iepazīstināt muzeja apmeklētājus ar Madonas novada tradicionāliem ēdieniem un to gatavošanas paņēmieniem.

Visos laikos kulinārija tika uzskatīta par vienu no senākajām mākslām. Ēdiena pagatavošana vienmēr ir rosinājusi īpašu interesi. Laika gaitā katrai tautai ir izveidojušās savas tradīcijas un ēšanas paradumi. Tika izstrādāti oriģināli ēdienu pagatavošanas un pasniegšanas paņēmieni, kas ir nonākuši arī līdz mūsdienām, neskatoties uz tautu migrāciju, jaunu produktu un ēdienu ienākšanu sabiedrībā.

Izstādē ir iespējams iepazīties ar maizes cepšanas, alus brūvēšanas un piena pārstrādes procesiem, novada ēšanas paražām, svētku mielastiem, populārākajām senajām receptēm, virtuves un galda piederumiem, fotogrāfijām par mājturības kursiem un to dalībniecēm. Var apskatīt novada godu saimniecēm dāvinātās medaļas, priekšautus un sakrātas galda kartes.

Laipni gaidīti muzejā!

Izstāde apskatāma no 10.novembra līdz 2018.gada 8.martam.

Plašākai informācijai sekot līdzi muzeja mājas lapā www.madonasmuzejs.lv un sociālajos portālos: www.facebook.com/muzejsmadona un www.twitter.com/muzejsmadona.



Informāciju sagatavoja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja galvenā speciāliste Natālija Seļma.
Iesūtīja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.

Rediģēts: 10.11.2017., 05.03.2018..
‌Ievietoja:
‌Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums