PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Lāčplēša dienā Tautas Saimes grāmatu iedziedās Ļaudonā, Valsts svētkos - Praulienā

iesūtīts: 2017.11.08 17:50
Ar domu par Latviju un Latvijas cilvēkiem tapa Latvijas Valsts simtgadei veltītā Rīgas aktīvo senioru alianses iniciatīva rakstīt savas Tautas Saimes grāmatu. Kāds bijis manas tautas, manas dzimtas, manas ģimenes, mans ceļš valsts pirmās simtgades nogrieznī? Kāds mūsu katra un visu kopā ceļš valsts vēsturiskās atmiņas globālā kontekstā? Domāsim, pārdomāsim, rakstīsim paši vai lūgsim talkā jaunākus radus, draugus, paziņas.

Arī Madonas novadā ir atbalstīta biedrības "RASA" iniciatīva.

Tautas Saimes grāmatas ceļš Madonas novadā aizsākās ar pirmo ierakstu, kas tapa Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā. Muzeja vadošais pētnieks Indulis Zvirgzdiņš sagatavoja aprakstu par Madonas novadu. To Tautas Saimes grāmatā ierakstīja mākslas izstāžu organizatore Danute Vēze.

    

Grāmatas devīze - “Mans ceļš. Latvija”


Savu oficiālo ceļu pa Madonas novadu Tautas Saimes grāmata sāks Ļaudonā
- dzejnieka Andreja Eglīša dzimtajā pusē. 9.novembrī tā ceļos pa pagastu, 10.novembrī savus ierakstus varēs veikt Ļaudonas bibliotēkā un 11.novembrī dodoties uz Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolas muzeja zāli, lai piedalītos pulksten 15:00 Lāčplēša dienai veltītajā koncertā „Iededzies par Latviju” un Tautas Saimes grāmatas iedziedāšanā. Jau no pulksten 13:00 pasākuma dalībnieki un apmeklētāji varēs veikt savu ierakstu Latvijas Tautas Saimes grāmatā.

12.novembrī Grāmata ieceļos Vestienas pagastā.

Pirmssvētku dienās, 16. un 17.novembrī, Grāmata viesosies Praulienas pagasta bibliotēkā un 17.novembra vakarā gaidīs Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svētku koncertā „Skaista mana tēvu zeme!” Praulienas pamatskolā.

Vairāk par Tautas Saimes grāmatas ceļu un pieturas punktiem varēs uzzināt sekojot informācijai Madonas novada pašvaldības mājas lapā un sociālajos tīklos.

Būsim atsaucīgi! Rakstīsim paši vai lūgsim talkā jaunākus radus, draugus, paziņas. Veidosim Latvijas Tautas Saimes grāmatas Madonas novada vēsturi stāstot par sevi, savām dzimtām, savām saknēm, no sirds vēlot augstu laimi, prieku mūsu valstij jubilejā!

Informāciju apkopoja un sagatavoja
Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
Kultūras nodaļas vadītāja p.i.
Tālr. 00 371 64860579
inga.araja@madona.lv
http://www.madona.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums