PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļai Latvijā -20!

iesūtīts: 2017.11.06 11:56
Aicinām uz Madonas novada bibliotēku, lai pulksten 13:00 tiktos ar žurnālisti, Latvijas Radio un LTV raidījumu vadītāju Sandru Kropu un pulksten 14:00 kopīgi atklātu Ziemeļu ministru padomes ceļojošo izstādi “Zināmās un nezināmās Ziemeļvalstis”.

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana, tāpēc gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata, notiek stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.

Pulksten 13:00 aicinām uz tikšanos ar žurnālisti, Latvijas Radio un LTV raidījumu vadītāju Sandru Kropu, lai uzzinātu par zināmo un nezināmo Ziemeļvalstīs, par raidījumu tēmu izvēli un visu to interesanto, kas palicis ārpus radio raidījumiem.

Radošās komandas  - Latvijas Radio 1 populārzinātniskā raidījuma “Zināmais nezināmajā” žurnālistes Sandras Kropas un producentes Paulas Gulbinskas, kā arī fotogrāfa Ginta Ivuškāna, kas dažos braucienos piedzīvoto, sastapto un redzēto fiksējis fotogrāfijās - kopdarbs ir ļāvis izveidot izstādi “Zināmās un nezināmās Ziemeļvalstis”, kurā ir skatāmas 15 planšetes ar vizuālo un tekstuālo materiālu par dažādām aktuālām vides aizsardzības, sociālās drošības un kultūrvēsturiskajām tēmām. Izstādi kopīgi atklāsim pulksten 14:00.

Raidījuma “Zināmais nezināmajā” programmas par Ziemeļvalstīm var klausīties Latvijas Radio interneta arhīvā vai www.norden.lv .

Madonas novada bibliotēkā 8.novembrī no pulksten 13:00.
Ieeja bez maksas.



Informāciju sagatavoja un iesūtīja:
Madonas novada bibliotēkas Eiropas Savienības informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja Daiga Poča-Lapiņa.
Tel.nr.: 648 21050.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums