PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Krāšņi no A līdz Z

iesūtīts: 2017.10.09 18:34
Atzīmējot Francijas institūta Latvijā 20-to gadskārtu un 10-to sadarbības ar Madonas novadu, Francijas institūts sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību piedāvā muzikālu tikšanos ar diviem franču mūziķiem - Žanu Marī Mašado un Didjē Itirsarī. Dueta izpildījuma koncepcija ir augsta, liriskums intensīvs un sajūta visuresoša.

Pianists Žans Marī Mašado, kurš pats sevi ir nodēvējis par mūzikas pasaules izzinātāju, ir studējis klasisko mūziku. Viņā mājo improvizācijas un jaunrades gars apvienojumā ar alkām pēc satikšanās un domu apmaiņas. Savukārt, ievērību guvušais akordeonists Didjē Itirsarī zina kā likt publikai viņā ieklausīties vai tā būtu estrādes vai pasaules mūzika, džezs, mūsdienu vai Basku zemes mūzika, franču šansons. Pazīstamais akordeonists pārvalda daudzas mūzikas jomas un spēj iejusties visatšķirīgākajā repertuārā.


Abi mūziķi viens otru pazīst jau ilgus gadus. Īpaši jāatzīmē viņu abu sadarbība spēlējot Žana Marī Mašado orķestrī “Dansaz”, un, kopš 2016.gada, arī viņu sadarbība kopīgā duetā “Lua”.

Liepājā, Rīgā un Madonā viņi uzstāsies ar kompozīcijām no šī gada februārī iznākušā pirmā kopīgā mūzikas albuma. Tas izceļas ar pārdomātām un sirsnīgām kompozīcijām, kuras mūs aizved no lirisma līdz abstraktām un sapņainām noskaņām.

Skaists māksliniecisks sniegums pirmdienas vakaram!

Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas Laimas zālē 16.oktobrī pulksten 18:00.
Ierašanās no pulksten 17:30.
Ieeja bez maksas.

Publicitātes foto:
Dueta "Lua" koncerts turnejas pa Skandināvijas un Baltijas valstīm ietvaros Pērnavā 2017.gada 5.oktobrī.



Informāciju apkopoja un sagatavoja:
Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste kultūras darba organizatore
Tālr.: 00 371 64860579, 27868891
inga.araja@madona.lv
http://www.madona.lv
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums