PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Latvijas Tautas Saimes grāmata nonākusi Madonas novadā

iesūtīts: 2017.10.09 09:00
Sagaidot Latvijas Valsts 100 gadu jubileju, valdība aicinājusi katru iedzīvotāju būt aktīviem, iesaistīties pasākumos, atrast ideju, kā atzīmēt šo svarīgo pasākumu.

Biedrība RASA, atsaucoties aicinājumam, ir piedāvājusi veidot īpašu Latvijas Tautas Saimes grāmatu, tā aktivizējot senioru sabiedrību un katru līdzcilvēku Latvijā un ārvalstu diasporā – uzrakstot veltījumu, vēlējumu, novēlējumu, pārdomas, apsveikumus, attīstības ideju Latvijas valstij jubilejā. Par cerībām, sapņiem valsts nākotnē skatoties un atzīstoties mīlestībā Latvijai. Ar domu par Latviju un Latvijas cilvēkiem tapa Latvijas Valsts Simtgadei veltītā Rīgas aktīvo senioru alianses iniciatīva – rakstīsim savas Tautas Saimes grāmatu. 

20.04.2017. Rīgas domē notika preses konference, veltīta pilsoniskām iniciatīvām, sagaidot Latvijas Valsts 100gadi. Viena no tām – biedrības RASA ideja ”Tautas Saimes Grāmata”. Tā tika skaļi iedziedāta ar tautas dziesmu "Ģērbies, saule, sudraboti", to  ikreiz iedzied ļaudis novados, sūtot sveicienus un vēlot labu ceļa vēju grāmatas ceļiem Latvijā. Tā kļuvusi par grāmatas himnu.

Kopumā izveidotas 25 šādas grāmatas, katram novadam pa 5 grāmatām un Rīgai  - 5. Grāmata izceļojusies jau pa Rucavas, Alsunagas, Kuldīgas, Baldones, kā arī citiem novadiem un pagastiem.
Nu tās kārta nonākt mūsu rokās. Š.g. 29.septembrī - Tautas Saimes grāmata tika nodota Madonas novadam, lai līdz valsts svētkiem - 18.novembrim apkopotu mūsu novada ļaužu vēlējumus un īpašos ierakstus Latvijai tās simtgadē.



Vairāk par projekta mērķiem un uzdevumiem - šeit.
2018.gada septembrī visas grāmatas atgriezīsies Rīgā, tās tiks nodotas Valsts prezidentam, kurš tās nodos glabāšanai Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā.

Savukārt par to, kad un kur grāmata būs pieejama Madonas novadā ierakstu veikšanai, kā arī par to, kad notiks grāmatas iedziedāšana - informēsim nedaudz vēlāk.

Informāciju sagatavoja: Ilze Riekstiņa

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums