PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

"Satikšanās" ar jaukto kori "Domino"!

iesūtīts: 2017.09.11 17:59
Jauktais koris ,,Domino” aicina uz koncertprogrammu ,,Satikšanās” Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā. Tā būs gan kora pirmā satikšanās ar Madonas muzikāli izglītotajiem klausītājiem, gan atkalsatikšanās ar seniem kora muzikāliem draugiem - Jaunpils vokālo grupu ,,Vokalica” - šoreiz mūzikas skolas Laimas zālē ar lielisko akustiku. Koncertprogramma ,,Satikšanās” pirmo reizi izskanēja Rīgā, Pēterbaznīcā Mātes dienā maijā un guva klausītāju atzinību.

Koris ,,Domino” pastāv kopš 2011.gada pavasara. Zīmīgi, ka pirmajā mēģinājumā Rīgā, LU Matemātikas un informātikas institūtā,  bija pulcējušies 28 kordziedatāji - tieši tikpat, cik domino spēlē kauliņu. Mākslinieciskais kolektīvs tapa spējīgu un pieredzes bagātu  kordziedātāju pašiniciatīvas rezultātā, jo gribējās muzicēt kopā, dziedot dažādu laiku un stilu a capella mūziku un sagādājot prieku klausītājiem.

Pēc sešu gadu darbības mākslinieciskā vadītāja Eduarda Fiskoviča, diriģenta un vokālā pedagoga Vitālija Stankeviča un kormeistara Ainara Plezera vadībā koris apvieno teju četrdesmit dziedātāju. Koris piedalījies dažādos muzikālos pasākumos Latvijā, veiksmīgi uzstājies koru skatēs, guvis panākumus  starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā ,,Sudraba zvani” Daugavpilī un Varšavas koru festivālā ,,Varsovia cantat”.

Katru gadu koris sagatavo kādu īpašu koncertprogrammu, klausītājus priecējusi Ziemeļvalstu garīgās mūzikas programma ,,Ziemeļnieka svētceļojums”, ziemas salā sildījušas ,,Ziemas šūpuļdziesmas”, tematiski vienoti, bet muzikāli daudzveidīgi bijuši koncerti ,,Ūdens krāsas” un ,,Sirds nots”.  Koncertprogramma ,,Satikšanās” ir koristu mīļāko un klausītāju iecienītāko dziesmu apvienojums vienotā veselumā.

Madonas koncertā skanēs latviešu klasikas pērles: Jāņa Zālīša ,,Kad nakts” ar Raiņa dzeju, Emīla Dārziņa ,,Aizver actiņas” (Jura Vaivoda kora salikumā) ar Jāņa Poruka vārdiem, Raimonda Paula un Kārļa Lāča dziesmas korim. Klausītāji dzirdēs arī dažādu cittautu komponistu - angļu Edvarda Elgāra, zviedru Nila Lindberga, norvēģu Ola Gjeilo - kormūzikas skaņdarbus. Ieskanēsies arī itāliskas un latīņamerikāniskas notis.

Viena no īpatnībām, kas ,,Domino” atšķir no citiem koriem, ir tā māksliniecisko vadītāju prasme izveidot īpašus, tieši šim kolektīvam domātus aranžējumus, tādus koncertā varēs dzirdēt vairākus - gan kora ,,Domino”, gan vokālās grupas ,,Vokalica” izpildījumā.

Kora ,,Domino” dziedātāji, no kuriem daži ir saistīti arī ar Madonu, priecāsies satikt muzikāli ieinteresētus klausītājus rudens pēcpusdienā, svētdien, 17.septembrī pulksten 16:00 Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā.
Ieeja bez maksas.



Informāciju iesūtīja: Iveta Vīduša.

Ievietoja:
Inga Arāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums