PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madoniešu panākumi konkursā „Vidzemes talanti 2017”

iesūtīts: 2017.09.11 11:40
Pašā vasaras izskaņā un jaunā darba cēliena sākumā, 3.septembrī, brīnišķīgajā Vidzemes koncertzālē ''Cēsis'' pulcējās talantīgākie Vidzemes reģiona mūzikas skolu audzēkņi un konkursu laureāti, lai uz lielās skatuves kā solisti muzicētu kopā ar Vidzemes kamerorķestri Kaspara Ādamsona vadībā. Lai nokļūtu uz šīs skatuves, Vidzemes mūzikas skolu audzēkņiem bija jāpiedalās konkursā, iesūtot vērtēšanai videomateriālu ar savu uzstāšanos.

Kompetenta žūrija atlasīja talantīgākos audzēkņus, kuriem tika dota iespēja piedalīties koncertā ''Vidzemes talanti 2017''. Šo konkursa pārbaudījumu izturēja 23 audzēkņi no Alūksnes, Cēsu, Dzērbenes, Jaunpiebalgas, Madonas, Rūjienas, Salacgrīvas un Valmieras mūzikas skolām.

Koncerta programma bija interesanta un daudzveidīga. Dzirdama bija dažādu instrumentu - vijoles, tubas, eifonija, čella, klavieru, kokles, flautas, akordeona, saksofona spēle, kā arī solo dziedāšana.

Daudzas aranžijas solo instrumentiem ar orķestri radījis Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas pedagogs un komponists Andris Riekstiņš.

Lepnums un prieks ir par to, ka visplašāk koncertā bija pārstāvēta tieši J.Norviļa Madonas mūzikas skola ar 5 talantīgiem audzēkņiem - flautistēm Asni Kaškuri un Paulu Silavu (pedagogs A.Grandāns), pianistu Patriku Rafaelu Klūgu (pedagogs L.Cepīte), čellistu Armandu Zālīti (pedagogs I.Petrovska) un saksofonisti Zani Gerenbergu (pedagogs A.Cepītis).

Jauno mūziķu spēle patiesi veidoja augstas kvalitātes koncertu, jo orķestra filigrānā spēle un diriģenta Kaspara Ādamsona aizrautība ļāva jaunajiem mūziķiem būt atvērtiem un drošiem, ko ar ilgstošiem aplausiem novērtēja arī klausītāji.

Jāpiebilst, ka konkursi un koncerti vienmēr prasa lielu pacietību un nopietnu attieksmi pret darbu, kur bez trīspusējas sadarbības ''audzēknis - pedagogs - vecāki'' rezultāts nav sasniedzams, tāpēc liels paldies mūsu audzēkņiem, pedagogiem un viņu vecākiem. Nākotnē, lai skan vēl spožāk...



Publicitātes foto:
1.rindā no kreisās: Asne Kaškure, Armands Zālītis, Patriks Rafaels Klūga.
2.rindā no kreisās: Paula Silava, Zane Gerenberga, Andrejs Cepītis, Kaspars Ādamsons, Ilze Petrovska, Līga Cepīte, Artūrs Grandāns.

‌Informāciju sagatavoja un iesūtīja: Madonas novada domes deputāts, J.Norviļa Madonas mūzikas skolas pedagogs, pūšaminstrumentu spēles programmas vadītājs Artūrs Grandāns.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja
 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums