PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Silta uzņemšana, smaidi un patiess prieks par tikšanos Anikščos

iesūtīts: 2017.07.31 08:01
Patiess prieks satikt senos sadarbības partnerus, sveikt pilsētas 577 dzimšanas dienā, piedzīvot brīvdabas pasākumu virkni, spožus Anikšču rajona attīstības piemērus un sirsnīgu pieņemšanu. Un vēl lielāks prieks ir apzināties, ka katrs viesošanās brīdis piedāvā jaunas zināšanas, atzinumus un pieredzi - uzklausot Anikšču rajona pašvaldības un iedzīvotāju, to sadarbības partneru no Baltkrievijas, Polijas un Ukrainas pieredzes stāstus, daloties savās zināšanās un pieredzēs, kā arī plānojot sadarbības virzienus turpmākajām rīcībām.

Madonas novada pašvaldība, atsaucoties uz Anikšču rajona pašvaldības uzaicinājumu piedalīties Anikšču pilsētas svētkos, kas norisinājās no 20. līdz 23.jūlijam, norīkoja Madonas novada pašvaldības oficiālo delegāciju. Madonas novadu Anikščos pārstāvēja Madonas pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris (delegācijas vadītājs), sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Riekstiņa, Īpašumu uzturēšanas nodaļas autotransporta vadītājs Juris Marjuničs un šī raksta autore, kultūras darba organizatore Inga Arāja.

Viesošanās programma piedāvāja kultūras, tūrisma, uzņēmējdarbības objektu un svētku pasākumu apmeklējumu, notika starptautisko delegāciju tikšanās ar pašvaldības mēru, padomes locekļiem un administrācijas pārstāvjiem, kā arī svinīgā pieņemšana par godu pilsētas svētkiem, kurā piedalījās arī titula “Anikšču pilsētas Goda iedzīvotājs” ieguvēji. Mūsu novada delegācija piedalījās arī svētku gājienā un svinīgajā Anikšču pilsētas svētku atklāšanā, kļuva jauna, vien trešo reizi pilsētas svētku ietvaros notiekošā pasākuma - Anikšču iedzīvotāju svētku brokastis - dalībniece. Pasākums ir iedzīvotāju iecienīts un jau nominēts par veiksmīgu tradīciju, jo šī pasākuma laikā iedzīvotāji un rajona vadība ne vien savstarpēji cienājas ar groziņos sanesto ieturot kopīgas brokastis pilsētas skvērā upes krastā skanot pūtēju orķestrim, bet arī neformālā gaisotnē dalās domās un izsaka priekšlikumus par Anikščiem un to nākotni.

Delegācijas dalībnieki kļuva par lieciniekiem un dalībniekiem daudzām svētku aktivitātēm, piemēram: ziedu paklāju aušana - floristikas konkurss un izstāde, Retro skvērs vecās pilsētas daļā - romanču vieta, kamermūzikas koncerts baznīcā, mākslinieku instalācijas Sventoji upes krastā, retro automobiļu parāde, amatnieku tirdziņš, vakarēšana pie Anikšču kultūras centra kopā ar centra kapelu “Grieža”, neaizmirstamais ceļojums pa Anikšču Reģionālo parku un gaisa taku.

Arī sarunas noritēja viegli un lietišķi - aiz pleciem 50 gadi mūsu pašvaldību sadarbības un priekšā Latvijas un Lietuvas valstu proklamēšanas 100-gades, kas vieno un rada jaunas sadarbības iespējas.



































































































‌Foto: Inga Arāja.

Informāciju apkopoja un sagatavoja:
Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste kultūras darba organizatore
Tālr. 00 371 64860579, 27868891
inga.araja@madona.lv
http://www.madona.lv
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums