PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Pirmās tikšanās ārpus novada

iesūtīts: 2017.07.05 17:28
Vasarās sestdienas ir lielo brīvdabas pasākumu dienas. Citreiz jādodas uz pasākumu, bet nežēlīgi līst. Ko darīt? Atlikt apmeklējumu vai, tomēr, braukt un būt, un redzēt, un piedalīties… Braukt! Līdzi paņemt lietusmēteli, jo lietussargu ienest estrādē nav vēlams, lai neaizsegtu skatu aizmugurē sēdošajam, kājās zābakus... Un ceļā! Ir brīnišķīgi apzināties, ka tā nav pirmā reize, kad zini, ka tevi gaida triju stundu garš koncerts, kurā, iespējams, izmirksi līdz pēdējam diedziņam, bet gūsi tik patiesas, aizkustinošas un iedvesmojošas sajūtas, ka atmiņas par lietavām, būs vien piebilde: “…atceries, kā toreiz bez apstājas lija…”.

Lija arī 1.jūlijā. Ceļš veda uz Dikļiem. Madonas novada pašvaldība saņēma uzaicinājumu no Kocēnu novada domes apmeklēt XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Ieskaņas koncertu Neikenkalna dabas koncertzālē, kurā pulcējās 75 Vidzemes reģiona kori, Vidzemes pūtēju orķestri, deju kolektīvi “Ačkups”, “Agrā rūsa”, “Austris”, “Gauja”, “Pastalnieki”, “Sadancis”, “Teiksma”, pavadošā grupa Raimonda Macata vadībā, lai jau trešajā ieskaņas koncertā atskaņotu visu Noslēguma koncerta repertuāru.

Madonas novada pašvaldību šajā reizē pārstāvēja priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sociālajos jautājumos Zigfrīds Gora, kuram tas bija pirmais pasākuma apmeklējums ārpus novada jaunajā amatā, un galvenā speciāliste kultūras darba organizatore Inga Arāja. Z.Gora ar neviltotu interesi vēroja pasākumu no skatītāju vietām, jo arī šobrīd ir deju kolektīva vadītājs, kurš gatavo Madonas deju apriņķa Lubānas novada senioru deju kolektīvu “Meirāni” Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem, un ir aktīvs kolektīva dalībnieks, dejojot pārī ar savu kundzi Ivonnu.

“Šī bija brīnišķīga iespēja izjust Dziesmusvētku garu un skatītāja emocijas, dzirdēt īpaši gaidāmajiem Dziesmusvētkiem rakstītos opusus, pirmo reizi repertuārā iekļautās latviešu klasiķu dziesmas, dziedātāju un klausītāju iemīļotās latviešu komponistu kordziesmas” - tā Z.Gora - “Bet īpaši priecēja, ka Dziesmusvētki Dikļos bija ne tikai iedziedāti, bet arī iedejoti. Un iedejoti godam! Skaisti! Pārliecinoši! Arī skatuves dēļu grīda ar lietusūdens kārtu ir nopietns izaicinājums…Manuprāt, mērķis ir sasniegts - Noslēguma koncerta “Zvaigžņu ceļš” repertuārs iemirdzējās. Koncerta gaitā novērtēju arī Neikenkalna dabas koncertzāli, kas ir Latvijas mērogā unikāls projekts - dabas koncertzāle (estrāde) veido to atšķirīgo no līdz šim ierastām estrādēm lauku teritorijās - ar saudzīgu ekoloģisko būvniecību, izmantojot dabiskus, atjaunojamus elementus un materiālus. Tas viss rosina idejas par estrādes tālāko attīstību Madonas pilsētā”.

Koncertā gūtie iespaidi veicināja sarunas arī Kocēnu novada domes organizētās pieņemšanas laikā. Notika sarunas ar Latvijas Nacionālā kultūras centra - Dziesmu un deju svētku rīkotāja - vadību un atbildīgajiem nozaru speciālistiem, kā arī ar Kocēnu novada priekšsēdētāju un speciālistiem.

Pēdējais Ieskaņas koncerts, pulcējot Rīgas pilsētas korus, notiks 21.jūlijā pie Brīvības pieminekļa. Tā ir pēdējā iespēja šajā vasarā izbaudīt “Zvaigžņu ceļa” spožumu.









Foto: Inga Arāja.

Informāciju apkopoja un sagatavoja:
‌Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste kultūras darba organizatore
Tālr. 00 371 64860579, 27868891
inga.araja@madona.lv
http://www.madona.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums