PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Daumants Kalniņš "ATSPULGI" Madonā 8.martā!

iesūtīts: 2016.01.08 11:10
8.martā plkst.19.00 Madonas kultūras namā gaidāms dziedātāja Daumanta Kalniņa koncerts "ATSPULGI".

Jaunais un talantīgais dziedātājs Daumants Kalniņš, kuru daudzi pazīst gan kā Kvazimodo atveidotāju no Zigmara Liepiņa operas „Parīzes Dievmātes katedrāle” iestudējuma Latvijas Nacionālajā teātrī, gan kā solistu daudzos lielos koncertprojektos, jau 19.februārī uzsāks savu Latvijas koncerttūri, klausītājiem piedāvājot jaunāko soloprogrammu „Atspulgi”.

Daumanta Kalniņa koncertos skanēs Raimonda Paula „Tu nāc, tu ej”, Arņa Medņa „Šodien ārā saulains laiks”, Mārtiņa Brauna „Es nesatiku tevi”, Zigmara Liepiņa „Septītās debesis”, Ingus Baušķenieka „Milžu cīņa”, Jura Kulakova „Mēs pārtiekam viens no otra”, Imanta Kalniņa „Melnā aronija”, Aleksandra Kublinska „Mazā Jana”, Raimonda Paula „Dziesmiņa par prieku” u.c. pazīstami skaņdarbi.

„Programmā esam iekļāvuši gan latviešu estrādes klasiķu, gan mūsdienu komponistu populārākās dziesmas, kas man un maniem domubiedriem – pavadošajai grupai – ir sekojušas visas muzikālās dzīves garumā,” par jauno programmu stāsta dziedātājs, atzīstot – šīs dziesmas veidojušas viņa attiecības ar latviešu pop- un rokmūziku. „Tās ir populāras, bet nepelnīti piemirstas dziesmas, kurās esam atraduši ne tikai to muzikālo vērtību un sava laika elpu un smaržu, bet arī aktualitāti mūsdienās, lai šajā programmā mēs liktu tām ieskanēties no jauna, savās versijās , ievijot aranžējumos arī savas muzikālās zināšanas un pieredzi, kas iegūta daudzajos mūzikas festivālos un koncertos,” saka Daumants Kalniņš.

Jāpiebilst, ka dziedātāja kontā jau ir vairākas nozīmīgi apbalvojumi: par Kvazimodo lomu „Parīzes Dievmātes katedrālē” viņš saņēma „Spēlmaņu nakts” balva kategorijā „Gada debija skatuves mākslā” (2012; par šo lomu Daumants tika nominēts arī „Lielajai Mūzikas balvai”); savukārt 2015.gadā viņš ieguva konkursa „Riga Jazz Stage” GRAND PRIX. Taču šie sasniegumi talantīgajam dziedātājam nekļuva par iemeslu „inficēties” ar „zvaigžņu slimību” vai gozēties slavas saulītē, bet gan deva impulsu strādāt pie jaunas soloprogrammas, lai ar to dotos pie skatītājiem visā Latvijā. „Daumants ir cilvēks – tīrradnis,” par dziedātāju saka LMB žūrijas dalībniece – LR3 „Klasika” direktore Gunda Vaivode.

Kā informē koncerttūres producents Jānis Kļaviņš, koncertos Daumantam talkā nāks viņa uzticamie skatuves partneri – sevi apliecinājušie pop, rok- un džeza mūziķi, kas darbojas dažādos projektos (TV projekta „Mana dziesma” orķestris, „Silvestri Orkestri”, „City jazz big band” un „Twin Town”, Latvijas Radio bigbends u.c.): Mārcis Auziņš (ģitāra), Toms Poišs (kontrabass), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti) un Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti). Jāpiebilst, ka visi pavadošās grupas mūziķi – tāpat kā Daumants Kalniņš – ieguvuši augstāko izglītības savā jomā, mācoties Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļā un papildinot savas zināšanas ārzemēs.


Biļešu cena- EUR 6 līdz EUR 12, biļetes pieejamas Biļešu paradīzes (k/n "Vidzeme", Madona) kasēs un www.bilesuparadize.lv 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums