Biedrība "Pie Kraujas"

iesūtīts: 2015.10.14 11:35
Biedrība Pie Kraujas kā reģistrēta sabiedriska organizācija darbojas no 2012. gada februāra, Madonas pilsētā un Madonas novadā, bet tās aizsākumi radušies vairākus gadus pirms reģistrācijas. Galvenie darbības virzieni balstīti uz aktīva dzīvesveida popularizēšanu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu mūsdienīgās, jauniešiem piemērotās aktivitātēs

Viena no regulāras darbības aktivitātēm saistīta ar izbraucieniem, pielietojot alpīnisma tehniku un inventāru, izmantojot Latvijas apkārtējās vides īpatnības.

 Organizācijas biedru pamatsastāvu veido jaunieši vecumā no 22 – 30 gadiem ar augstāko izglītību, aktīva darba un savas uzņēmējdarbības pieredzi,  kas pēc studijām ir atgriezušies uz dzīvi Madonā un novadā.

 

Kopš 2012. gada biedrība Pie Kraujas ir īstenojusi dažādus pasākumus:

1. „Ar alpīnisma sistēmām iekarot Gaiziņkalna torni”;

2. Brauciens ar laivām pa Amatas upi , sacensību nosaukums "Sveika, Gauja";

3. Snovborda sacensības Viešūra kalnā;

4. Tūristu takas mežā, ar alpīnisma elementiem;

5. Kāpiens kombikorma rūpnīcā.

2013. gadā biedrība ieguva sabiedriskā labuma statusu. Līdz ar tā iegūšanu, sākot no 2013.gada 1. augusta līdz 2014.gada 31. jūlijam biedrība Pie Kraujas  sāk īstenot savu pirmo lielo projektu: tiek noslēgts Eiropas Ekonomiskās zonas un Sabiedrības integrācijas fonda NVO projektu programma projekts Dzīvo aktīvi, dzīvo Madonā! 

Sākot ar 2014.gada 1.jūliju biedrības Pie Kraujas aktīvākā darbība ir vērsta uz Lubāna mitrāja informācijas centru, jo Madonas novada pašvaldība, konkursa kārtībā apsaimniekošanā nodevusi Lubāna mitrāja informācijas centru ar līgumu uz pieciem gadiem.

Biedrības darbības laikā ir sakārtots Lubānas mitrāja informācijas centrs, sakopta centra āriene, izveidota jaunatnes tūrisma mītne informācijas centra otrajā stāvā, rīkoti dažādi izziņas un atpūtas pasākumi - Lubāna mitrāja atvērto durvju dienas, “Starptautiskās putnu vērošanas dienas 2014, 2015”, Starptautiskā Mitrāju diena, Sniega diena 2015, pārgājieni purvā, velobraucieni u.c. aktīvās atpūtas un izziņas pasākumi.

Kā viens no projektiem, kas tika finansēts ar LVAFA atbalstu projektu vadlīnijās “Aktīvs dzīvesveids ietvaros” bija projekts “Rimto ūdeņu duna”.  Projekta laikā tika novadīts seminārs par akmens laikmeta apmetnēm Lubāna ezera apkārtnē, sadarbojoties ar prominentiem Latvijas arheologiem. Tika izveidots vides objekts ar atsauci uz akmens laikmetu. Izveidots neliels bibliotēkas krājums ar grāmatām par videi draudzīgu saimniekošanu, putnu sugu noteicēji, kā arī uzziņu literatūra par akmens laikmetu gan vispārīgi, gan tieši atsaucoties uz Lubāna ezera apkārtnes vēsturisko mantojumu.

Lai uzzinātu vairāk par biedrības Pie Kraujas notikumiem un aktivitātēm Lubāna mitrāja informācijas centrā, aicinām sekot mūsu draugiem.lv un facebook.com lapām:

http://www.draugiem.lv/lmic/

https://www.facebook.com/lubanamitrajs

Ja arī tevi ir ieinteresējusi mūsu darbība, tu vēlētos uzzināt vairāk, varbūt iesaistīties mūsu pasākumos, vai to organizēšanā, droši raksti uz krauja333@inbox.lv vai zvani:

Reinis Jātnieks – biedrības dibinātājs un vilcējspēks. Tel. 29919385

Aigars Stiprais – biedrības dibinātājs, alpīnisma un āra dzīves aktivitāšu organizators. Tel.26111035

Līga Dreiškina – biedrības biedrs, aktīvists, viena no atbildīgajām personām Lubāna mitrāja informācijas centrā. Tel. 26053467, dreiskina@gmail.com

 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums