Galerijas » Egles iedegšana

Madonieši var lepoties, ka Madonas pilsētas centrā, Saieta laukumā, ik gadu krāšņā svētku rotā tiek posta dabīgā egle, kas savā garajā augšanas mūžā sasniegusi vismaz 15 metru augstumu. Madonas novada pašvaldība ik pa 2-3 gadiem egli poš jaunā rotā, bet ik gadu – esošos rotājumus papildina. Šogad egle mirdz īpaši spilgti, jo to grezno aptuveni 300 metrus garas krāsainu lampiņu virtenes, kuras apvienojumā ar egles dekoriem izstaro daudz vairāk gaismas un sagādā daudz vairāk prieka ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim. Līdzās eglei Saieta laukuma noformējums ir papildināts ar strūklakas izgaismošanu, kurā ir uzziedējušas ledusrozes.

Egles iedegšanas pasākums tradicionāli Madonā notiek 2.Adventes laikā, šogad tas notika 7.decembrī, un tas jau vairāku gadu garumā ir kompleksu aktivitāšu kopums, kuros iespējams piedalīties visai ģimenei kopā. Jau no rīta puses sākās radošās aktivitātes Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, kuras papildināja un ikvienu iepriecināja Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas audzēkņu muzikālie priekšnesumi, kā arī Madonas pilsētas kultūras nama bērnu deju kolektīva “Pipariņi” un Madonas pilsētas vidusskolas bērnu deju kolektīva priekšnesumi.

Savukārt, patiesākās vēstules uzrakstīt un nosūtīt bija iespējams Madonas Valsts ģimnāzijā, kurā darbojās “Ziemassvētku pasts”. Dienas noslēgumā, plkst.17:00, ar Kašera Sapņu fabrikas komandu un Muzikālajām Eglītēm tika iedegta Madonas pilsētas egle.


© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums