Latvijas Valsts prezidenta viesošanās Madonā

iesūtīts: 2019.11.17 13:55
21. novembrī Latvijas Valsts prezidents Egils Levits Vidzemes reģionālās vizītes ietvaros apmeklēja Madonu, iepazinās ar jauno Tieslietu namu un Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas Laimas zālē tikās ar iedzīvotājiem.

Pēc nelielas ekskursijas pa jauno Tieslietu namu Madonā Valsts prezidents atzina, ka ēka ir vienkārša, tā labi spēs pildīt visas tai paredzētās funkcijas, kā arī tā izstaro kompetenci. Pēc prezidenta domām ļoti svarīga ir valsts estētika - tas ir - kādas un kādā vizuālā un tehniskā stāvoklī ir ēkas mūsu valstī, īpaši tās, kurās atrodas augstākā līmeņa iestādes, kurās strādā profesionāli un augsti kvalificēti cilvēki. Tā ir pilsētas un arī valsts vizītkarte.

Varam būt lepni, ka, pateicoties lieliskai Tieslietu jomas speciālistu, uzņēmēja Māra Štromberga un Madonas novada pašvaldības sadarbībai, Madona kļuvusi par vēl vienu sakoptu ēku skaistāka, ka Madona turpmāk būs reģionālas nozīmes Tieslietu jomas administratīvais centrs būtisku pakalpojumu saņemšanā, kā arī īpaši novērtējams ir tas, ka nu ikviens šīs ēkas darbinieks varēs strādāt daudz piemērotākos un patīkamākos darba apstākļos.

Iedzīvotāju tikšanās laikā  Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolā sanākušajiem bija iespēja noklausīties Valsts prezidenta uzrunu, kurā viņš norādīja uz reģionu pieaugošo vērtību, sakārtotas infrastruktūras nozīmi, tajā skaitā medicīnas un izglītības pakalpojumu pieejamību.

Uzdodot Valsts prezidentam jautājumus, madoniešus interesēja prezidenta domas par valstī aktuāliem jautājumiem - administratīvi teritoriālo reformu, valsts budžeta veidošanu, pakalpojumu pieejamību novados, kultūrpolitiku, valsts identitāti un jaunā Nacionālā attīstības plāna 2021. - 2027. gadam tapšanu un apspriešanu.



Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
vecākā sabiedrisko attiecībuspeciāliste
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums