Labklājības ministrija ielūdz uz reģionālo diskusiju Valmierā “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?”

iesūtīts: 2019.09.05 10:53
Septembrī Labklājības ministrija ielūdz ikvienu interesentu uz reģionālo diskusiju ciklu “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?”, kas norisināsies piecās pilsētās: Liepājā, Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā un Rīgā.

Valmierā diskusija notiks 13. septembrī, un tajā varēs uzzināt visu aktuālo informāciju par sociālo uzņēmējdarbību, finansējuma saņemšanu, izprast šīs nozares mītus un realitāti, kā arī dzirdēt sociālā uzņēmēja pieredzes stāstu un piedalīties praktiski radošajā nodarbībā “Iededz sevī sociālā uzņēmēja dzirksti!”.

Kas ir un kas nav sociālā uzņēmējdarbības Latvijā? Kāda ir pašreizējā situācija un aktuālā statistika par sociālajiem uzņēmumiem Latvijā? Kādus ieguvumus sniedz Sociālā uzņēmuma likums? Kā iegūt sociālā uzņēmuma statusu, un kādas ir biežāk pieļautās kļūdas, pretendējot uz šāda uzņēmuma statusu? – uz šiem jautājumiem atbildes sniegs Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors, Sociālo uzņēmumu komisijas priekšsēdētājs Imants Lipskis. Savukārt AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” Sociālās uzņēmējdarbības daļas vadītāja Kristīne Segliņa pastāstīs par granta saņemšanas nosacījumiem, dalīsies ar ieteikumiem, kā sagatavot veiksmīgus finansējuma pieprasījuma projektus, kā arī atklās biežāk pieļautās kļūdas finansējuma pieprasījuma projektos.

Lai pēc iespējas labāk izprastu sociālā uzņēmuma darbības specifiku, ikdienu un izzinātu šīs nozares būtiskākos izaicinājumus, diskusijā būs iespēja uzklausīt sociālā uzņēmuma – zvanu centra “Sonido” pieredzes stāstu, ko atklās uzņēmuma dibinātāja un vadītāja Inga Muižniece.

Tāpat diskusijas dalībniekiem būs iespēja piedalīties praktiski radošajā nodarbībā “Iededz sevī sociālā uzņēmēja dzirksti!”, lai trenētos skaidri noformulēt un prezentēt publikai savu sociālā biznesa ideju. Nodarbību vadīs biedrības “ZINIS” vadītāja, biznesa trenere Vita Brakovska. Diskusija noslēgsies ar kopīgām sarunām un debatēm, lai rastu atbildes uz  visiem sev interesējošiem jautājumiem par sociālo uzņēmējdarbību. Diskusiju vadīs Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītāja Liene Reine-Miteva.

Pasākums norisināsies no plkst.11:00 līdz 13:30 Purva ielā 12A, 2.stāvā. Dalība diskusijā ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots. Pieteikties uz diskusiju var, līdz 10. septembrim aizpildot tiešsaistes anketu. Pieteikuma anketa un programma pieejama pieejama http://ejuz.lv/ub8 un Labklājības ministrijas sociālā tīkla Facebook lapā https://www.facebook.com/labklajibasministrija/, sadaļā “Pasākumi”. Papildu informācija: Līga Ivanova, liga@sua.lv, 26464686.

Vienlaikus Labklājības ministrija informē, ka no 14. līdz 18. oktobrim visā Latvijā ar dažādām aktivitātēm tiks atzīmēta “Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa”, kuras ietvaros trīs dienu garumā - 15., 16. un 17. oktobrī – norisināsies Atvērto durvju dienas sociālajos uzņēmumos, lai ikviens varētu iepazīties un izzināt klātienē, ko piedāvā un kā strādā sociālie uzņēmumi. Plašāka informācija sekos.


Papildu informācija: Egils Zariņš

Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

64331829, egils.zarins@lm.gov.lv

Līga Ivanova, liga@sua.lv, 26464686 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums