Madonas novadā “Stikla šķiratlonā” sašķirotas 24,58 tonnas stikla

iesūtīts: 2019.08.23 13:43
Madonas novadā noslēdzies SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar partneriem rīkotais Vislatvijas “Stikla šķiratlons”, kura laikā no iedzīvotājiem viņu dzīvesvietās pieņēma izlietoto un nevajadzīgo stikla iepakojumu.

Madonas novadā Vislatvijas “Stikla šķiratlonam” pieteicās 108 mājsaimniecības, kuras sašķirojušas un pārstrādei nodevušas 24,58 tonnas stikla atkritumu – dažādas nevajadzīgās pudeles un burkas. Tas pagaidām ir trešais labākais rezultāts starp visām pašvaldībām, kuras šogad ir noslēgušas dalību akcijā.

Katrā pašvaldībā, kas piedalās “Stikla šķiratlonā”, starp akcijai pieteiktajām adresēm tiek izlozētas veikalu “top!” dāvanu kartes 20 eiro vērtībā. Savukārt dāvanu karti 30 eiro vērtībā, saņem tas dalībnieks, kurš konkrētajā pašvaldībā ir sašķirojis un nodevis visvairāk stikla pudeļu un burku (kg). Stikla taras izvešanas laikā arī Madonas novadā visas pieteiktās adreses tika automātiski reģistrēta dalībai loterijā.

Vislielāko daudzumu, proti, aptuveni 980 kg tukšās taras, sašķiroja un akcijas ietvaros nodeva Dzintra no Sarkaņu pagasta, kura saņems veikalu “top!” dāvanu karti 30 eiro vērtībā.

Savukārt veikalu “top!” dāvanu kartes 20 eiro vērtībā izlozes rezultātā saņems Sandris no Madonas, Maija no Liezēres pagasta un Edgars no Ošupes pagasta. Ar dāvanu karšu saņēmējiem sazināsimies individuāli.

SIA “Eco Baltia vide” un pārējie akcijas organizētāji – AS “Latvijas Zaļais punkts”, veikali “top” un SIA “Madonas namsaimnieks” – pateicas Madonas novada pašvaldībai un iedzīvotājiem par aktīvo dalību projektā un kopīgi paveiktajiem zaļajiem darbiem tīrākai Latvijai.

Projektā visa gada garumā ir aicināta piedalīties ikviena Latvijas pašvaldība, lai tās iedzīvotāji varētu pieteikt bez maksas stikla taras savākšanu savā adresē, ko veiks SIA “Eco Baltia vide”. Savu dalību Vislatvijas “Stikla šķiratlonā” pieteikušas jau 32 pašvaldības: Garkalne, Ādaži, Tērvete, Vecumnieki, Salaspils, Sigulda, Bauska, Olaine, Babīte, Lielvārde, Jēkabpils, Krustpils, Līvāni, Saldus, Brocēni, Ludza, Durbe, Madona, Riebiņi, Rēzekne, Rēzeknes novads, Kārsava, Cibla, Viļāni, Kuldīga, Skrunda, Amata, Auce, Mālpils, Preiļi, Viesīte un Alsunga. 


Informāciju sagatavoja: Gita Sauka

sabiedrisko attiecību speciāliste
SIA "One communications"
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums