.

Saruna par mūziku un senā mūzika Madonas muzejā

iesūtīts: 2019.06.06 17:49

2019. gada 12. jūnijā plkst. 17:30 Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs saistībā ar izstādi “Katoļu baznīca un ticība Madonas apkārtnē. Tuvplānā”, kas skatāma no 2019. gada 8. jūnija līdz 9. septembrim, aicina ikvienu uz ļoti neparastu un interesantu pasākumu “Mūzika baznīcā. No vidusslaikiem līdz mūsdienām” – tikšanos ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektoru, senās mūzikas ansambļa "Schola Cantorum Riga" izveidotāju un vadītāju, prof. Guntaru Prāni.

Pasākuma laikā klātesošie aicināti doties muzikālā ceļojumā cauri gadsimtiem, ieklausoties dažādu laika periodu mūzikas skaņās. G. Prānis ir apsolījis ne tikai dziedāt šo skaisto mūziku, bet arī stāstīt tās vēsturi. Tāpat tiks spēlēts sens mūzikas instruments – rata lira. Ikvienam interesentam būs iespēja uzdot arī jautājumus par mūziku baznīcā un ārpus tās. Viņš ir autors arī unikālam pētījumam par gregoriskajiem dziedājumiem, kas 2018. gadā tika izdots grāmatas “Missale Rigense Livonijas garīgajā kultūrā. Gregoriskie dziedājumi viduslaiku Rīgā” (Neputns) formā.

Jāuzsver, ka ansamblis "Schola Cantorum Riga" G. Prāņa vadībā, kā savas jomas profesionāļi, ir ļoti iemīļots ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, tādēļ sirsnīgi iesaku izmantot šo iespēju un atnākt, lai dzirdētu G. Prāni klātienē Madonā. Ir vērts!

‌Ieeja pasākumā – ieejas biļete Lielajai zālei ( 1,00 eiro, bērniem bez maksas)! Ieejas maksa pieminētās izstādes aplūkošanai - 0,50 eiro. Ģimenes biļete muzejā - 2,5 eiro.

 

Informāciju iesūtīja: Līga Irbe

‌Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja

Kultūrvēstures nodaļas vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums