Madonā 20.aprīlī tika atklāts vēl nebijis mākslas festivāls – mākslas un biznesa biennāle MABOCA jeb Madona Bunch of Cool Art, kurā piedalās pašmāju un ārvalstu mākslinieki un mūziķi

iesūtīts: 2019.05.09 11:46
No 20.04. - 20.05. festivāls norisinās gan publiskās un visiem ikdienā pieejamās, gan privātās telpās Madonas pilsētas centrā. Festivāla mērķis ir popularizēt laikmetīgās mākslas un kultūras parādības Madonas novada iedzīvotājiem un viesiem.

Mākslas darbi izstādīti Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, Skolas ielā 12, velo veikalā “Velo Cool”, Rīgas ielā 1a, aktu zālē Poruka ielā 4, pilsētas ekrānā un viesnīcas “Madona” restorānā, Saieta laukumā un kinoteātrī “Vidzeme”, Tirgus ielā 5.

Mākslinieks Gints Gabrāns festivālam ir izveidojis 100 km garu papildinātās realitātes skulptūru, kuras centrs atrodams Saieta laukumā un tā apskatāma ar aplikācijas SAN.app palīdzību. Papildinātās realitātes darbs ir arī apvienībai ZZZ, kuras sastāvā ir mākslinieku duets Zane Zelmene un Kristaps Zelmenis. Šis darbs apskatāms kinoteātra Vidzeme foajē. 

Festivāla atklāšanas dienā 20. aprīlī vairākās lokācijās notika mākslinieku performances, kā arī tetovēšanas darbnīca un mākslinieku apvienības GolfClayderman modes skate “Pokemon” Madonas pilsētas 1. vidusskolas sporta zālē. Festivāla atklāšanas naktī kinoteātrī “Vidzeme” norisinājās koncertprogramma “Brīnumu nakts’10”, kas šogad bija orientēta uz elektronisko mūziku un hiphopu.

Līdz pat 20. maijam festivāla ietvaros pilsētā gaidāmi pārsteigumi un notikumi mākslā un mūzikā.

Festivāla mākslinieki: 1/2H 1/2W, Kamoliņš, Amanda Ziemele un Elīna Vītola, djmobilephone (FR), sauna fantasy un mc trance escape from reality, GolfClayderman, Ieva Putniņa, Ivars Grāvlejs, Kaspars Groševs, Katrīna Čemme, KODEK, Kolektīva indivīdu masa, Kristers Gontarevs, Marta Trektere, Labais Dāma, Mary Posa (US), Ojārs Pētersons, SAN.app, Smiltis69, subspatial.xyz, TvMaskava, Viestarts Gailītis, Ziedu Vija, ZZZ.


FOTO no atklāšanas pasākuma ("Satori")

Festivālu atbalsta: Madonas novada pašvaldība, VV Foundation, VKN, Red Bull, VKKF 

Informāciju sagatavoja: Margrieta Griestiņa, festivāl “MABOCA” organizatore.

Mob. tālr.: +371 22564227

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums