.

Godināts Andrejs Cepītis - Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris

iesūtīts: 2019.04.16 15:15
Valsts prezidents Raimonds Vējonis 2019. gada 3. maijā svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza augstākos Latvijas valsts apbalvojumus – Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni un Atzinības krustu. Augstākie valsts apbalvojumi tika pasniegti personām gan par atsevišķu izcilu darbu profesijā, gan mūža ieguldījumu un panākumiem bagātu darbību.

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ordeņu kapituls, pamatojoties uz Madonas novada pašvaldības iesniegto pieteikumu, 2019. gada 8. aprīlī nolēma par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiru ilggadējam Madonas pūtēju orķestris diriģentam, Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas Pūšaminstrumentu nodaļas pedagogam ANDREJAM CEPĪTIM, ieceļot viņu par ordeņa kavalieri. 

Atgādinām, ka Andrejs Cepītis divas reizes saņēmis Madonas novada pašvaldības apbalvojumu “Atzinības raksts”:

  • 2013.gada novembrī - par izciliem panākumiem republikas konkursā XXV Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos.
  • 2018.gada novembrī – par spilgtu radošo un augsti profesionālo devumu tautas mākslā, Madonas pūtēju orķestra darbībā un Madonas novada vārda popularizēšanu.
Valsts augstākais apbalvojums tika pasniegts tieši šajā īpašajā gadā, Madonas pūtēju orķestrim svinot 60 gadu jubileju.


Arī Madonas novada pašvaldības pārstāvji, domes deputāti, Madonas pilsētas kultūras nama un Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja pārstāvji ar īpašiem sveicieniem Andreju Cepīti pārsteidza orķestra mēģinājuma laikā sestdien, 11.maijā, sirsnīgi sveicot un godinot ar saņemto apbalvojumu un novērtējumu!

Titulfoto: Valsts prezidenta kanceleja.


Informāciju sagatavoja: Ilze Riekstiņa
sabiedrisko attiecību speciāliste
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums