Multifunkcionālajā centrā „13.km” īstenots projekts “Darbs māca darītāju”

iesūtīts: 2018.12.21 14:32
Sākot ar š.g. 1.oktobra, Degumnieku multifunkcionālajā centrā „13.km” tiek īstenots „CEMEX Iespēju fonda” atbalstītais Ošupes pagasta pārvaldes projekts „Darbs māca darītāju”.

Projekta ietvaros tika iegādāta virtuves iekārta, izlietne tvaika nosūcējs, ūdens maisītājs, ūdens sildītājs, gāzes plīts, šujmašīna, gludeklis un gludināmais dēlis. Pēc iekārtu iegādes centrā jaunieši kopā ar mani rosījās jaunajā virtuvē un gatavoja dažādus ēdienus. Esam pagatavojuši dažādus maizīšu veidus, vārījuši ievārījumu, cepuši olas un pat vārījuši tās bez čaumalas. Ir meistaroti salāti, fondī, zupas, biezzupas, pankūkas un biezputras. Jaucām piena - augļu kokteiļus. Arī makaronu ēdieni celti godā. Priecājamies, ka ēdiena pagatavošanā aktīvi ir gan puiši, gan meitenes. Neatņemama sastāvdaļa gatavošanai ir arī galda klāšanai, kam izmantojam centram saziedotos traukus.
Lai galda noformējums būtu estētiskāks pašuvām arī galda salvetes. Vēl taps arī citas tekstila lietas, kā piemēram, priekšauti un katla paliktņi, virtuves lupatiņas. Mājsaimniecībā noderīgu lietu veidošana ir ļoti interesanta un noderīga nodarbe. Piemēram, centra dekorēšanai ziemassvētkiem paši esam jau pašuvuši krāsainas zeķītes un pašlaik top darināti auduma maisiņi, ko „13.km” dāvinās citiem ziemassvētku laikā.
Būt noderīgam un vajadzīgam ir tik skaisti un ar katru realizētu projektu, vai ieviestu jaunumu mūsu centriņā mēs tādi arī jūtamies. Pavisam noteikti zinām, ka dažādas gatavošanas meistarklases šajā vietā notiks arī turpmāk. Jaunajā gadā plānojam aicināt meistarīti, kas palīdzētu mums atklāt tortes „Napoleons” noslēpumu. Neapšaubāmi virtuve mums ir arī ļoti noderīga ikdienas vajadzībām kaut vai, lai pagatavotu tēju, pirms kopīgām sarunām, nākotnes plānu kalšanas, vai galda spēles spēlēšanas. Paldies Ošupes pagasta pārvaldei par līdzfinansēšanu un citu saimniecisku darbu izlīdzēšanu.

Kopējais projekta finansējums no „CEMEX Iespēju fonda” ir 767,34 eur. Līdzfinansējums 91 eur un brīvprātīgais darbs no projekta ieviesēja puses.



Informāciju iesūtīja: Dace Kalniņa

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums