.

Madonas ugunsdzēsēji glābēji saņem jaunu specializēto autocisternu

iesūtīts: 2018.12.21 11:53
Turpinot papildināt specializēto transportlīdzekļu klāstu ar jaunām automašīnām, šonedēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes Madonas daļa saņēma jaunu ugunsdzēsības autocisternu MAN 6x6 ar ūdenstilpni 7 tonnām ūdens.

Šobrīd notiek personāla apmācības, kā arī jaunās automašīnas pārbaudes, lai jau tuvākajā laikā ugunsdzēsēji glābēji varētu doties uz izsaukumiem Madonas novadā. Pēdējo mēnešu laikā šādu pat jaunu autocisternu saņēma arī ugunsdzēsēji glābēji no Smiltenes, Liepājas, Pļaviņām, Skrundas, Višķiem, Piltenes, Talsiem un Gulbenes.

Vairāku gadu garumā VUGD tiek uzlabots tehniskais nodrošinājums ugunsdzēsības transportlīdzekļa jomā – pēdējos gados iegādātas 90 ugunsdzēsības automašīnas, no kurām 25 saņemtas šogad. Jaunās automašīnas ir pilnībā aprīkotas ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm, kā arī pielāgotas VUGD vajadzībām. Tomēr darbs pie VUGD autotransporta atjaunošanas ir jāturpina arī turpmāk, paredzot tam finansējumu, jo joprojām vairāk nekā 45% no ugunsdzēsībai un glābšanas darbiem paredzētajiem transportlīdzekļiem ir ekspluatācijā vairāk nekā 20 gadus.

Kopumā šogad Vidzemes reģiona brigādes daļas un posteņus papildinās deviņi specializētie transportlīdzekļi, no kuriem jau saņemtas jaunas autokāpnes Alūksnes, Limbažu un Valmieras daļās, kas domātas cilvēku glābšanai un ugunsgrēku dzēšanai augstumā, autocisterna Valmieras daļai un Valkas daļas Smiltenes postenim un specializētais automobilis ķīmiska rakstura avāriju novēršanai, kurš dodas uz izsaukumiem visā reģionā. Jaunie specializētie transportlīdzekļi ir pilnībā aprīkoti ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm, kā arī pielāgoti VUGD vajadzībām. Vidzemē šogad gaidāms vēl viens jauns specializētais transportlīdzeklis – autocisterna Cēsīs.

 

Foto no kreisās: ugunsdzēsējs glābējs Andris Lazdups, vada komandieris Vasilijs Trusovs, nodaļas komandieris Normunds Briežkalns, daļas komandieris Māris Bulders, vada komandiera vietnieks Normunds Arama, ugunsdzēsējs glābējs (autovadītājs) Dzintars Zaretoks un ugunsdzēsējs glābējs Guntis Āre. 



Informāciju sagatavoja: Sandra Vējiņa
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Vidzemē
‌Tel. 27018728, sandra.vejina@vugd.gov.lv

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums