Labo darbu festivāls Madonā

iesūtīts: 2018.09.20 16:51
Valsts Izglītības satura centrs īsteno Latvijas valsts simtgadei veltītu pasākumu ciklu izglītības iestādēs “Pilsoniskās līdzdalības un labo darbu maratons”, lai sekmētu bērnu un jauniešu piederību savai skolai, vietējai kopienai, veicinātu viņu pilsonisko līdzdalību, patstāvību, atbildību un piedalīšanos Latvijas valstiskuma stiprināšanā.

Pagājušajā mācību gadā izglītības iestādes īstenoja dažādas pilsoniskās līdzdalības aktivitātes, veica labos darbus gan skolā, gan daudzpusīgā sadarbībā ar sabiedrību. Skolēnu darbošanās aptvēra visdažādākās jomas, radot iespējas iesaistīties ikvienam un motivējot skolēnus darīt jēgpilnu un nozīmīgu darbu savai izaugsmei un sabiedrībai, atbilstoši viņu interesēm, spējām un vajadzībām. Labie darbi tika veikti ne tikai atsevišķu pasākumu formātā, bet galvenokārt ikdienā. Cikla noslēgumā ir plānoti Labo darbu festivāli Latvijas vēsturiskajos novados.

26.septembrī Madonā pulcējās ap 200 Vidzemes izglītības iestāžu skolēnu (kopumā 24 komandas) no:

  • Balvu pamatskolas,
  • Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas,
  • Gulbenes 3. PII "Auseklītis",
  • Ābeļu pamatskolas,
  • Cesvaines vidusskolas,
  • Riebiņu vidusskolas,
  • Riebiņu pamatskolas,
  • PIKC Ogres tehnikuma,
  • Valmieras Gaujas krasta vidusskolas-attīstības centra,
  • Madonas Valsts ģimnāzijas,
  • Gulbenes novada Valsts ģimnāzijas
  • Jēkabpils Valsts ģimnāzijas
  • Limbažu 3. vidusskolas
  • Gulbenes 2. vidusskolas
lai iepazīstinātu ar savu veikumu, kā arī gūtu ieskatu un novērtētu citu paveikto. Viņi ir rīkojuši gan labdarības koncertus un pasākumu Gaiziņkalnā, gan organizējuši tulpju sīpolu akciju “Latvija man kā upe”, gan izlasījuši 100 latviešu grāmatas, iestudējuši teātra izrādi, stāstu  segu  un vides objektus veidojuši, kā arī palīdzējuši senioriem, sākumskolas skolēniem un dzīvniekiem patversmēs. Dienas gaitā notika labo darbu prezentācijas, radošas darbnīcas, kanisterapijas suņu iepazīšana, aktīva darbošanās biedrības “Pie Kraujas” vadībā.

Un protams, gaidot festivālu un tikšanos ar tik daudz labo darbu veicējiem, radās ierosme jaunam, kopīgam labajam darbam Madonā! Pilsēta vasaru ir skaisti zaļa, ziemu – balta, nevelti to dēvē par ziemas galvaspilsētu. Mēdz uzskatīt, ka viss labais ir baltā krāsā, viss labais ir skaists un ziedošs. Tad, lai mūsu labie darbi būtu tikpat aizrautīgi krāšņumā kā zied šie krūmi, lai Madona ziedētu līdz zemei noliekušās baltās ziedu kupenās un lai sagaidot Latvijas simtgadi, šie baltie ziedu ķekari atgādina par balto svītru Latvijas karogā – Madonā tika iestādīti 100 hortenziju stādi. Hortenziju dobes tika izveidotas Mūzikas skvērā pie kultūras nama, skvērā pie kapellas un Rīgas ielas Pļaviņu virziena lokveida krustojumā. Latvijā hortenzijas audzē kopš 1824.gada, tās uzskata par vasaras krāšņumu. Mēs ticam, ka arī mūsu, ar mīlestību iestādītās hortenzijas sakuplos un nepārspēti ziedēs, priecējot madoniešus un tās viesus!

Bet, lai viss izdotos kā iecerēts, noritēja aktīvs darbs pie pasākuma organizēšanas. Aktīvi rosījās Madonas Bērnu un jauniešu centrs, paldies par atbalstu ainavu arhitektei Agnesei Silupai un Īpašumu uzturēšanas dienesta vadītājai, labiekārtošanas darbu speciālistei Gitai Lutcei.

Ir laiks labiem darbiem!


Foto atskats.


Informāciju sagatavoja: Vija Nellija Pelše
Madonas BJC direktores vietniece

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums