.

Madonas Valsts ģimnāzijai aprit 15 gadi

iesūtīts: 2018.09.12 15:35
Tās pastāvēšanas gados iestādi absolvējuši 1130 jauniešu, tajā strādājuši 70 pedagogi. Šajā mācību gadā ģimnāzijā mācās 265 skolēni, strādā 38 pedagogi un 12 citi darbinieki.

15 gadi nav bijis ilgs laiks, taču ar pašvaldības atbalstu, kā arī, darbojoties dažādos projektos, ir manāmi uzlabota mācību vide: skola piedzīvojusi savu pirmo renovāciju, 3.stāva izbūvi, pēc vajadzības tiek atjaunota materiāli tehniskā bāze. Ierīkota labiekārtota dienesta viesnīca. Taču darbība norisinās vairākās ēkās, tas ir ģimnāzista ceļš, ko dažādos virzienos mēro skolēni. Ceram uz mācību vides uzlabojumu projekta “Vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana Madonas novadā” īstenošanas rezultātā.

Kolektīvs- pieredzējušu pedagogu kopums, kuri godprātīgi veic savu darbu, izmantojot visu uzkrāto pieredzi. Taču priecājamies par katru jauno pedagogu, kas ienāk kolektīvā- par viņu degsmi, enerģiju, jaunu skatījumu uz lietām.

Esam atvērti inovatīvām idejām, iesaistāmies dažādos projektos un atbalstām pasākumus, kas veicina personības attīstību, taču ģimnāzijas galvenais uzdevums vienmēr būs skolēnu zināšanu kvalitātes nodrošināšana. Interešu izglītībā un pasākumu organizēšanas gaitā- jaunu talantu atklāšana un to attīstīšana. Darbojas jauktais koris un tautu deju kolektīvi, esam piedalījušies visos Dziesmu un deju svētkos kopš ģimnāzijas pastāvēšanas. Nozīmīga loma ir sportam, neraugoties uz to, ka mums nav savas sporta bāzes. Katru gadu skolēnu sasniegumu kopvērtējumā esam pirmajās vietās. Rezultatīva ir skolēnu piedalīšanās mācību priekšmetu olimpiādēs un konkursos, zinātniski pētnieciskajā darbībā. Skolēni iznesuši ģimnāzijas vārdu pasaulē- brāļi Artūrs un Jānis Gruduli bioloģijā, Pēteris Rozenbaks un Miķelis Dāvids Rikveilis ģeogrāfijā, Sintija Zepa un Krišjānis Kucins dabaszinībās, dažādos krievu valodas konkursos un citās jomās. Vairāki skolēni guvuši starptautiskus panākumus skolēnu mācību uzņēmumu darbībā- SMU “Pipars”, “Speed(i)”, “Dream Sleep”,  “Simple+”. Un šeit novērtējam ieliktos pamatus citās skolās, kā arī nesavtīgu skolotāja darbu.

Kā viena no valsts ģimnāzijas funkcijām ir metodiskā darba organizēšana novadā, pārņemta metodiskā centra vadība, kas koordinē visu mācību jomu apvienību darbu. Tiek rīkoti reģionālie semināri, pieredzes apmaiņas pasākumi, tālākizglītības kursi.

Mūsu darbība norisinās ciešā sadarbībā ar 27 citām valsts ģimnāzijām. Gan skolēniem, gan pedagogiem ir iespēja ielūkoties pārējo valsts ģimnāziju darbībā, apmeklējot pieredzes apmaiņas pasākumus citviet.

Ģimnāzijā vienmēr jūt vecāku atbalstu. Vecāku padomē un ģimnāzijas padomē risināti jautājumi, kur ar vecāku iniciatīvu un atbalstu ieviestas dažādas pārmaiņas un uzlabojumi iestādes darbībā. Ar ģimnāzijas attīstības fonda atbalstu bagātināta ārpusklases pasākumu norise.

Esam pateicīgi visām izglītības iestādēm, no kurām saņemam labus audzēkņus, vecākiem, Madonas novada pašvaldībai un visiem sadarbības partneriem par iespēju kopā ar skolēniem gūt arvien jaunus panākumus.

Atsaucība, vēlme darboties, panākumi, izcīnītas balvas un piedāvātas iespējas, atpazīstamība valstī un aiz tās robežām, mūsu absolventu karjeras izaugsme - tas ir mūsu 15 gadu guvums.


Jubilejas svinības paredzētas 19. oktobrī.

Ģimnāzija aicina absolventus tikties ar skolotājiem no plkst. 16.00 līdz 18.00 Valdemāra bulvārī 2a, Madonā, kur ikviens varēs izstaigāt ģimnāzista ceļu, no plkst. 18.00 līdz 18.50 direktore pieņems viesus kultūras nama mazajā zālē, plkst. 19.00 gaidāms svētku koncerts Madonas kultūras namā, pēc tam absolventu balle.



Informāciju iesūtīja: Vanda Maderniece
Madonas Valsts ģimnāzijas direktore

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums