Madonas muzejs aicina uz izstādes “Tuvplāns” atklāšanu

iesūtīts: 2018.09.11 09:06
Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā no 15. septembra līdz 21. oktobrim būs apskatāma trīs mākslinieču izstāde ar nosaukumu „Tuvplāns”.

Kristīne Rubene savos darbos reflektē par dvēseles stāvokļa tuvplānu, sevis apzināšanos laikā un telpā. Darbos būs vērojama atgriešanās pie cikliskā laika un vasaras iespaidu fiksēšana detalizētos ziedu formu, krāsu un rakstu pētījumos.

Anna Rubene – Zīdere, mainot mērogu tuvplānā izceļ autobiogrāfiski nozīmīgas lietas un ļauj piedalīties latvieša mājas intimitātē, kurā svarīga loma ir tekstilijām – arī tādām, kas mantotas no paaudzes paaudzē. Neitrālā un ierobežotā krāsu gamma palīdz akcentēt faktūras un materialitātes transformācijas – no mīkstas, siltas un irdenas uz gludu un vēsu.

Austras Celmiņas – Ķeirānes tekstilmozaīkās rodamas atsauces uz vēsturisku stilu ornamentiem, stilizētiem bērnu zīmējumiem, dabas elementiem un dekoratīviem motīviem no mākslinieku darbiem, kas iedvesmojuši radošos meklējumus. Tuvplānā tiek iznestas audumu krāsu un zīmējumu variācijas, sīkas detaļas un virsmas efekti, kas mainās dažādos apgaismojumos.

Aicinām uz izstādes “Tuvplāns” atklāšanu 15. septembrī pulksten 13:00 un tikšanos ar mākslas darbu autorēm. 



Publicitātes attēls: Anna Rubene, fragments no izstādes "Tuvplāns"


Informāciju sagatavoja: Margrieta Griestiņa
Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja
Mākslas nodaļas vadītāja

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums